Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Melykel kezdjem és hány film van?

Melykel kezdjem és hány film van?

Figyelt kérdés
Sosem érdekelt a Star Wars, de úgy vagyok vele hogy adok neki egy esélyt. Valaki le tudná írni hogy hány film van, és hogy milyen sorrendbe kell megnézni őket? Van esetleg hozzá fűződő sorozat is, vagy csak filmek?

2023. márc. 23. 13:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
18%

Idorendhez ott a szamozas:

Episode I - Episode IX

III es IV koze van beszurva a Solo, es a Rogue One, illetve a VI es VII kozott a Mandalorian sorozat.

Ha jot akarsz, az I-III-at ugy ahogy van, kihagyod, szoval a Solo-val es a Rogue One-nal kezded.

2023. márc. 23. 13:37
 2/15 anonim ***** válasza:

Dehogy kell kihagyni az első hármat. Azokkal érdemes kezdeni, a 2. rész után mehet a Clone Wars. Szerintem fontosabb szerepe van és jobb is mint akármelyik film.

Utána 3. rész, aztán Bad Batch, Solo, Rogue One.

Utána 4. rész, Mandalorian és 6. részig mehet.

Szerintem érdemes megvárni a sorozatokat a 6. és 7. sorozat között, mert így ebben a formában nem sok értelme van.(mint a TCW nélkül az előzmény trilógiának)

2023. márc. 23. 13:51
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gyártási sorrendben a legjobb. A sorozatok nem fontosak, ha tetszenek a filmek, akkor utána azokkal is próbálkozhatsz. De annak semmi értelme, hogy az EpIII előtt ledarálod a 7 évados Clone Warst.
2023. márc. 23. 13:58
 4/15 anonim ***** válasza:
56%
#3.Szerintem érdemes pedig, 2. és a 3. rész között túl sok minden lóg a levegőben. Nem akarok spoilerezni de egészen más érzés a leszámolás a TCW után, mint a 2. rész után és sokkal jobban érhető.
2023. márc. 23. 14:04
 5/15 anonim ***** válasza:

Sőt van 3. részes mini sorozat Dooku-ról. A SW História keretein belül, az is nagyon fontos.

Az volt a baj az előzménnyel hogy kidolgozottlan volt és sok mindent utólag kellett kiszinezni hogy érthető legyen az egész.

2023. márc. 23. 14:07
 6/15 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor mindig a kiadás szerinti sorrendet javaslom. Persze nem 100%-ban van minden szériánál így, de a legtöbbné igen, miszerint így akarták elmesélni a történetet és az sem mindegy, hogy mely filmek éd karakterek alapján ismerjük meg az adott univerzumot.
2023. márc. 23. 15:37
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy mindenki másra esküszik, neked kell döntened. Jó lehet a lineáris és a gyártási sorrend is, utóbbinál viszont nagyon tudnod kell mi hol van időrendben, különben nem fogod átlátni és belekavarodsz. Éppen az átláthatóság miatt, hogy ne kavarodj bele, ajánlanám inkább a lineáris sorrendet, legalább a fő filmek esetében, ami a következő:

1.) Baljós árnyak

2.) A klónok támadása

3.) A Sith-ek bosszúja

4.) Egy új remény

5.) A Birodalom visszavág

6.) A Jedi visszatér

7.) Az ébredő Erő

8.) Az utolsó Jedik

9.) Skywalker kora

Ezek a fő filmek. Ha szeretnéd ezek után még jobban megismerni az univerzumot, akkor nagyon ajánlom A klónok háborúja 7 évados animációs filmet és sorozatot 2008-2014, ami A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja filmek között játszódik és a Klónháború 3 évét mutatja be. Nagyon jó sorozat!

Aztán ott van a 4 évados Lázadók animációs sorozat, ami Az Új remény előtti években játszódik.

Majd nézd meg a Zsivány Egyes filmet, ami kötvetlenül játszódik Az új remény előtt.

Megnézheted a Solo filmet is szintén az Új remény előtt játszódik.

Illetve itt vannak az új sorozatok, a Rossz osztag c. Animációs sorozat közvetlenül a Sithek bosszúja után.

A Mandalóri sorozat A Jedi visszatér utáni években játszódik, a Boba Fett könyve szintén, a két sorozat össze is fonódik.

Az Andor sorozat a Zsivány Egyes egyik főszereplőjének az eredettörténetét mutatja be.

A Obi-Wan Kenobi sorozat pedig 10 évvel A Sith-ek bosszúja után játszódik.

Tudom, nagyon nehéz ez így egyben, ezért elsőként mindenképpen nézd meg szerintem a fő filmeket sorban, ha azokat már ismered, könnyebb lesz mindent átlátni. Ha felmerülne kérdésed, kérdezz nyugodtan!:)

2023. márc. 23. 18:59
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
holiday specialt miért hagyjátok ki? abban mutatkozott be boba fett kötelező cucc
2023. márc. 23. 20:24
 9/15 anonim ***** válasza:

#8.Nem kánon, így nem befolyásol kvázi semmit.

Amúgy sem hiányzik senkinek.

2023. márc. 23. 20:39
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
9-es mi az, hogy nem kánon? Látszik friss rajongó vagy! Én 86-ban már moziban néztem a Birodalmat itthon! Szóval a warsereknek ezt ne akard beadni, hogy nem kánon! Mert az igazi rajongók elutasítják, amit a Disney csinál! Nekünk létezik a Dark Empire és az összes expanded universe cucc!
2023. márc. 24. 05:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!