Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Lockwood és tsa.-ban ugye...

Lockwood és tsa.-ban ugye Lucy nem lesz majd mindig ilyen kedvelhetetlen karakter?

Figyelt kérdés

Az első két részt néztem meg tegnap este, és borzasztóan tetszik eddig a koncepció (kár, hogy a könyveket nem ismertem). Viszont Lucy karaktere enyhén szólva is illúzió romboló.

- Állásinterjún vagy, nincs munkád, nincs szállásod, nincs pénzed, eddig mindenhonnan elhajtottak - de te megteheted azt, hogy egy poénra felkapd a vizet, felállj és ki menj? Értem én, hogy nagyon jó vagy, de ez az első hely, ahol konkrétan leülhetett. Plusz a bögrés poén szerintem egyáltalán nem volt offenzív, vagy sértő, egyértelmű próba volt Lockwoodék részéről.

- A hibád miatt a téged frissen alkalmazó cég súlyos adósságba kerül. Mit teszel, ha konfrontálódsz? Lelépsz tőlük. Ja, csak úgy hagyd őket cserben.

- Még szintén az előző problémáról van szó, milyen megoldást javasolsz? Vegyenek fel hitelt az egyetlen értékükre és ingatlanukra, amilyük csak van - girl, érthető, hogy te nem kaptál és nem is vársz semmi az anyádtól, de attól még vannak emberek, akik nem válnak meg olyan könnyen csak úgy az értékeiktől.

Nem szeretném utálni ezt a karaktert, mert összességében jó a dinamika, csak ezektől néha falra tudok mászni. Vagy ezt a fajta "filmes tinilázadást" muszáj volt beletenni, hamár a Netflix rátette a történetre a mancsát? A könyvekben mennyivel más a karakter? Későbbi részekbe előrehalad és ezzel elhagyja ezeket a megnyilvánulásokat?

Btw. látom, hogy nincs itt egy rajongótábor, szóval az elején vagyunk ennek, de legyünk minél többen... :D

2023. márc. 23. 07:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kedvelhetetlen, de egyrészt tini, másrészt a felnőttek kvázi rabszolgaként kezelik a képessége miatt.

Annyira nem extrémek a reakciói.

Lockwood sokkal rosszabb ilyen szempontból, mert sokszor maga hoz döntéseket mindhármuk nevében.

2023. márc. 26. 00:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

Először nem nagyon értettem egyet a válaszoddal, mert Lockwood a vállalkozás tulajdonosa és főnöke is egyben, úgyhogy ez csak természetes, hogy van, amikor a többiek nevében is döntenie kell. Az, hogy Lucy kérése ellenére beszélt róla, az tényleg egy görénység volt, szerintem birtokában volt azoknak az információknak, hogy felmérje, miért nem kellene mondania.

Most végeztem az első évaddal, úgyhogy próbálok spoiler-mentes maradni:

a nyolcadik rész után, jobban értem a véleményed, valamelyest egyet is tudok vele érteni. Lockwood az a karakter, aki nagy tervezőnek, és stratégistának van beállítva, de sajnos legtöbbször a plot armor működik, néha így kivesznek a súlyok a történetből, és ezzel Locki veszít is szerintem a mélységéből. Kicsit kiforratlan ebből a szempontból, nem tudom, hogy ez az író hibája-e, vagy Cameron nem kapott elég instrukciókat hozzá, néha olyan, mintha 2 karaktert kellene játszania.

Végül Lucy sem volt kedvelhetetlen, szerintem nem csak a véleményem változott, hanem a karaktere is fejlődött - és különképp tetszik, hogy (még) nem lett beáldozva a karaktere annak a bizonyos érzelmi szálnak... Várhatunk még vele.

2023. márc. 28. 22:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!