A fiatalabb generációk egyáltalán nem néznek régi filmeket?
Kis túlzással senki sem néz régi filmeket, a tévében sem voltak sosem jellemzően régi filmek. Negyvenes éveimben vagyok, nem rémlik, hogy túl gyakran kerültek volna műsorra 25+ éves filmek gyerekkoromban. Tessék, ez volt az esti film 25 éve, 1998 februárjában: [link]
RTL: A szerelem gyilkolhat (1992)
Duna: Medicine Man (1992)
MSat: A hajsza (1994)
Szív Tv: A törvényes út nem járható (1992)
2023 februárjában (ma):
Mozi+: Z világháború (2013)
Duna: Monte Cristo grófja (1998)
Film+: Támadás a Fehér Ház ellen 3 (2019)
Azért a 90-es években elég gyakran adtak régebbi (70-es, 80-as évekbeli) filmeket a TV-ben. Főleg sátoros ünnepek alkalmával.
ma 06:08
A kérdező beszélt tévéről.
ma 06:13
A 90-es évekhez képest nem számít réginek a 70-es évek évek, és épp ezért linkeltem be egy korabeli, keddi műsorújságot, hogy lásd, akkor is pont a divatos tucatfilmek mentek.
A 90-es évekhez képest annyira számít réginek a 70-es évek, mint ma a 90-es évek.
ma 13:57
A 90-es évekhez képest annyira számít réginek a 70-es évek, mint ma a 2000-es évek.
2023 van :)
Csak annyira amennyire mi nèztünk.
A fiam most lesz 14, 2009-ben született, ìgy számára a 2000 előtti filmek ugye születés mínusz 10 èv.
Èn 1984-es vagyok èn sem emlèkszem, hogy gyerekként/tiniként sok 1974 előtti filmet néztem volna 🙂
ma 14:10
Eddig egyetlen ellenérvet sem hallottam, akkor miért kellene elismernem, hogy tévedtem? :) Egyedül én linkeltem be korabeli műsorújságot, ami a mai műsorral összevetve épp a feltevésed ellenkezőjét igazolja, azaz hogy ma átlagosan régebbi filmeket játszanak, mint 1998-ban.
Én a kétezres években születtem, de rengeteg hollywoodi klasszikust nézek, kb. a hatvanas évek elejéig. Ebből a hosszú korszakból szinte bármit szívesen megnézek.
A későbbi "régi" filmek valahogy kevésbé fognak meg, onnan leginkább csak a legelismertebb alkotásokat szeretem (például Keresztapa trilógia, A remény rabjai, Az élet szép)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!