Netflixen tudnátok olyan filmet vagy rövid sorozatot mondani amit nem érné meg kihagyni?
Volt egy film ami only netflix volt, így úgy voltam vele egy mozijegy árát megéri. Úgyis le fogom mondani, viszont ahogy előfizettem úgy voltam vele, hogy ha már van benne pénzem megnézek minél többet. De igazából elég sok olyat ajánlott be, aminek az előzetese nagyon jónak tűnt aztán semmit nem adott hozzá az életemhez.
Pl. a Halálos Iramban 9 ugyanaz a full gagyi sz*r mint az előző 9, de mivel nagy cím nem akartam lemaradni róla, na most ki fogja visszaadni azt a 2 órát az életemből?
De találtam a Nyugaton a helyzet változatlant az meg nagyon tetszett.
Amit eredetileg akartam nézni abban a filmben sem csalódtam.
(Csiszolatlan gyémánt)
Most pl. sokan mondják, hogy Breaking Bad nagyon jó, de nem szánok sorozatra időt, max olyanra ami 5-6 részes. Mint anno volt az HBO-n a Csernobil. Pedig amúgy az is érdekesnek tűnik.
Szóval azt szeretném, hogy ajánlhatnátok valamit ami olyan hogy érdemes megnézni? Azért itt kérem, mert a platform minden trash tartalmat olyan köntösbe bújtat, hogy akarjam megnézni.
Vígjátékon kívül igazából minden jöhet, legjobb ha van valami komoly mondanivalója.
Wednesday, 1899, Ne higgy a szemének, Cruel summer, Ez így nem oké, Kibtt világ vége
You hosszabb, de megéri.
Vezércsel, Alice in Borderland, Squid Game, Selfmade, Easttowni rejtélyek
Amit hypeolnak még a Dahmer és Stranger Things (szerintem nem jók, vagyis a Stranger Things 1 esetleg 2 évada jó, de utána uncsi)
Itt még van egy csomó
Jaj, meg a Money Heist első 1-2 évada is nagyon jó. Utána már nem ugyanaz, kicsit laposabb lett és erőltetett, de ha az elejét ha nem láttad, azt mindenképp megéri.
Majd később írok még, ha eszembe jut. Annyi sorozatot láttam már, hogy elsőre nem ugrik be mind, ami kitűnne.
Az a baj, hogy az ízlése mindenkinek egyéni. Ami neked szar másnak az isten, ami másnak tetszik lehet neked nézhetetlen. Úgy vársz el hasznos válaszokat és ajánlásokat, hogy az összes válaszban benne van, hogy neked végül nem fog tetszeni, és mindenki el lesz küldve a halál f.., hogy hülyeségeket beszél.
Pl. van akinek bejönnek a dokumentarista sorozatok, mert a fikcióshoz képest megtörtént eseteket mutat be, sokszor mindenféle durva háttérsztorival. Tiger King nagyot futott, vagy ott vannak a mindenféle vallási fanatikusos szektás történetek, hogy milyen emberek vannak.
Mondok kettőt, és döntsd el:
- Wild Wild Country: dokusorozat egy olyan vallási közösségről, ami a 80-as években megszáll egy kisvárost, és olyan konfliktusba keveredik ami után végül a legnagyobb biológiai terrortámadást követik el. Mivel tele voltak pénzzel, ezért technikailag nagyon felszereltek voltak, és lehetőség szerint mindent felvettek kamerákkal ami a közösségben történik, ezeket felhasználták az epizódokban is. Nemcsak megtörtént eset, de saját maguk által dokumentált is a sztori. (6 rész)
- Keep Sweet: Pray and Obey: dokusorozat egy olyan vallási szektáról, ahol kiugrott tagok és korabeli események alapján dolgozzák fel, hogy milyen ügyletek folytak ott. Központi elemek az emberek beszervezése, szintén költözésekkel egy város megszállása és a politikai hatalom átvétele a közösség felett, és mindenféle abúzusok - szintén megtörtént események. (3 rész)
- Don't Pick Up the Phone: dokusorozat egy olyan megtörtént eseménysorozat alapján, ahol egy hívó magát hatósági embernek kiadva arra utasított éttermi menedzsereket, hogy vetkőztessék le és motozzák meg az állítólagos tolvaj alkalmazottakat, akik ezt teljesítették is. (3 rész)
Azért ezeket írtam, mert a sok fikciós hülyeség után ezeket az élet írta. A Wild Wild Country mindenképpen ajánlott, mert Osho mint vallási és spirituális vezető, író nálunk is ismert, nem egy könyvét forgalmazzák a nagyobb boltok.
5 ezek érdekesnek tűnnek
Többen nem figyeltek sajnos, hogy nincs időm hosszú sorozatokat nézni.
De az ilyen 2-3 részesek teljesen rendben vannak.
Zöld könyv - Útmutató az élethez
A bűnös
A Chicagói 7-ek tárgyalása
Kényszerleszállás
Július 22
Love, Death & Robots
Ez az előzetes egy katyvasz, de itt egy ajánló, ami bemutatja mi is ez.
Igen, sorozat, viszont:
- antalógia, a részek nem függnek össze
- egy epizód 10-15 perc (vagy még ennyi se), szóval... nem viszi az idődet
- van még két "évada", ami igazából két fél évad, az első évad ha jól emlékszem 18 részes, második 8 rész, harmadik 9 rész. Ütős, látványos, elgondolkodtató. Egyes epizódokat szívesen néztem volna mondjuk egy másfél-két órás filmként is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!