Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A magyar filmek jók vagy rosszak?

A magyar filmek jók vagy rosszak?

Figyelt kérdés

Én sajnos úgy gondolom, hogy kevés jó magyar film van.

Sokan viszont szeretik pl. az Üvegtigrist, a Kontrollt.

Szerintem közepesen rossz mindegyik. Nem csak ez a kettő, hanem a magyar filmek többsége. Egyébként is nagy kritikus vagyok, kevés dolog van, amire azt tudom mondani, hogy na ez igen, na ez alkotás, ez eredeti.

Például ilyen a Sorstalanság. Arra azt lehet mondani, hogy az alkotás.

Valaki mondja meg nekem viszont azt, hogy mitől olyan vicces szóhasználat az 20 éve, hogy SANYIIIII. IIIZIRÁJDER. Akkor sem értettem a viccet benne és most sem. Velem van a baj, hogy nem értem mi a jó ezekben?

Másik: A kontroll filmről készített egy megemlékezős videót a Partizán csatorna a youtubon. Ott mondják komoly arccal emberek, hogy meghatározó alkotás volt ez a film az ő életükben, imádják ezt a filmet.

Esküszöm, hogy nem értem. Hát ha van unalmas, semmilyen film, azok a magyar filmek. Általában, mert van 1-2 kivétel.

Valószínűleg az az én bajom, hogy nekem minden ami művészet, alkotás, azt a legmagasabb szinten szeretem fogyasztani. Pl. ha nézhetek egy Gran Torino-t, Egy kosaras naplóját, lehetne sorolni, akkor hogy tudja valaki azt mondani a Kontrollra, hogy élete meghatározó alkotása?

2023. febr. 9. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Sorstalanság , na ez a tipikus gagyi tömjén .
2023. febr. 9. 18:35
 2/11 anonim ***** válasza:
61%

Se nem jók se nem rosszak hanem borzalmasak. A hangtechnikából megmondom csukott szemmel az első 5mp ben, hogy magyar vagy nem.

Már a hangtechnika is borzalmas a magyar filmeknél, a színészi játékok is csapnivalóak, a poénok bugyuták és erőltetettek, a kamera mozgása és a vágások is bántják a szemem a magyar filmeknél.

Megértem én azt is, hogy nincs annyi pénz 1 filmre mint a Hollywoodi alkotásoknál de akkor nem kell erőltetni ami nem megy.

2023. febr. 9. 19:05
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Mondjuk a Gran Torino meg a Kosaras naplója se éppen művészet. Sima hollywoodi drámák.
2023. febr. 9. 19:14
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

A Kontroll közepesen rossz?

Szerintem az újkori magyar filmkészítés legjobbja.

2023. febr. 9. 19:21
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
A Kontroll túlhájpolt. Csak azért vannak oda érte az emberek, mert magyar filmtől hatalmas dolog, hogy profin meg van csinálva. Ha amcsi film lenne, senki nem kapta volna fel rá a fejét, mivel egy elég egyszerű és gyermeteg mondanivalóval rendelkező, videóklip esztétikájú tömegfilm, semmi más.
2023. febr. 9. 19:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Giccs kultusz , a modern és régi sorozatok semmirevalók , a reklámok közötti percekre gyártják mindet . A nemzetközi filmpiacon is tré a helyzet , régen is 20 filmből 3 volt jó most 200ból 40 .
2023. febr. 9. 19:34
 7/11 anonim ***** válasza:

De gustibus non est dispotandum! (Az izlés nem vitatéma) - mondá a római.

.

Akiknek tetszik, azoknak jók, akiknek pedig nem, azok leszólják.

2023. febr. 9. 19:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Életem magyar filmjét amire azt mondom hogy tökéletes és többször is megnézném, azt még nem láttam.. de hogy párat említsek, kiskoromban a Magyar vándorért voltam oda mert akkor vicces volt. Aztán gimiben a Sorstalanság a téma miatt, meg később az Örök tél, az is holocaust film. Enyedi Ildikó filmek is jók, a Testről és lélekről meg a Feleségem története, de azok se olyan többször nézhetőek. Kisfilmben a Mindenkit tudom említeni. Kb. ezek fogtak meg, ezek többnyire díjakra jelölt filmek, szóval ezeknél csak rosszabbak vannak, de kinek mi :D Én pl nem szeretem a magyar valóságra épült meg humoristákkal teletűzdelt filmeket mint az Üvegtigris meg ezek.
2023. febr. 9. 23:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Lakosságarányosan nézve átlagon felüli az elismert magyar filmek száma millió főre vetítve:

Ausztria: kb. 11

Csehország/Szlovákia: kb. 8,5

Magyarország: kb. 8

Jugoszlávia és utódállamai: kb. 4,5

Románia: kb. 3

Szovjetunió és kelet-európai utódállamai: kb. 3

VILÁG: kb. 2,5

A Kontroll nyilván nem az Aranypolgár, de nem is a Batman és Robin (1997).

2023. febr. 10. 06:52
 10/11 anonim ***** válasza:

"Valaki mondja meg nekem viszont azt, hogy mitől olyan vicces szóhasználat az 20 éve, hogy SANYIIIII. IIIZIRÁJDER. Akkor sem értettem a viccet benne és most sem. Velem van a baj, hogy nem értem mi a jó ezekben?"

Az Easy Rider (Szelíd motorosok) című film megvan?Annak fényében már érthető,hogy mi akar lenni a poén abban,ha egy Babettás fószer azt üvöltözi: IIIZIRÁJDER..Nem mondom,hogy zseniális poén de érthető..

2023. febr. 10. 08:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!