Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért kell minden sorozatba 1...

Miért kell minden sorozatba 1 melegekt bele rakni?

Figyelt kérdés
miért kell minden film/sorozatba 1 meleg/feketét belerakni? nem unják már?

2023. febr. 7. 13:24
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

"Azért rakják bele, mert titeket ez zavar." engem nem a meleg karakter zavar, az zavar ha CSAK azért van ott hogy dugjon valakivel. Carol Souya könyveit imádom, gyönyörűek, mindig meleg a főszereplője, de a filmek 99 százalékában csak biodíszletnek teszik be a melegeket, és ez rohadtul idegesítő. Ha Cinegeszonáta, vagy Angelo szintű könyveket filmesítenének meg, loholnék megnézni. De azokat amik most vannak rühellem nagy átlagba.

Wilson Cruz a kedvenc példám: Hugh Culber-ként imádtam a csávót- ott konkrétan férje volt, nyíltan meleg volt az a szereplő is. A csont nélkülben, ahol egy két lábon járó sztereotípia volt a szerepe, agybajt kaptam tőle. Oké, meleg, meleg, de ne legyen már hulladék színvonal...

2023. febr. 7. 14:12
 12/35 anonim ***** válasza:
100%

"CSAK azért van ott hogy dugjon valakivel"

De ez elmondható sok más karakterről is azért. Pl. valamikor csak azért van egy nő, hogy megmutassa a csöcseit vagy csak azért szerepeltetnek egy pasit, hogy megmutassák az izmait vagy a seggét.

A romantikus regényeken pl. mi szükség van rá, hogy egy pasi lényegében kisgatyában flexeljen? Sokszor semmi köze a plothoz vagy ott van a borítón valami testépítő.

2023. febr. 7. 14:20
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

"a filmek 99 százalékában csak biodíszletnek teszik be a melegeket,"

Egyébként ez nem igaz.

Ha nincs jelentősége a melegségének, akkor azért van ott, hogy változatosan legyen a világ.

Ha egy sorozatban minden szoba ugyanúgy nézne ki, akkor az is unalmas lenne. Nagyon sok minden azért kerül bele, hogy változatos legyen. Egy nappaliban sem azért van feltétlenül egy festmény, mert valami hatalmas plot twist lesz azzal kapcsolatban, hanem mert rosszul néz ki egy üres fehér fal.

És egyébként részben az is igaz, hogy amíg zavar embert addig bele kell rakni őket, mert a zavarás az bizony homofóbiára utal, mert valamiért nincsenek olyan kérdések, hogy miért van már az adott sorozatban a 20. heteró.

És amíg a kérdések mindig a melegekről szólnak és a heterókról nem, addig ez homofóbia.

(A fentebbiek ugyanúgy elmondhatóak a feketékre.)

2023. febr. 7. 14:21
 14/35 anonim ***** válasza:
54%
"De ez elmondható sok más karakterről is azért." Teljesen igaz, és azokat sem bírom. Én már csak ilyen hárklis vagyok.
2023. febr. 7. 14:24
 15/35 anonim ***** válasza:
82%
Nincs minden sorozatban meleg karakter. Innentől kezdve a kérdés is felesleges.
2023. febr. 7. 14:26
 16/35 anonim ***** válasza:
61%
Már engem is zavar a dolog főleg hogy már mesékben is ez van sőt sokszor már hamarabb van erre fordítva a hangsúly mintsem hogy magát a történést elmagyaráznák. Például egy varázslós stb mesében miert kell mindjárt úgy kezdeni hogy a főhősünk lezbikus. Most komolyan ki a fszt érdekel ez?
2023. febr. 7. 16:26
 17/35 anonim ***** válasza:
22%

"Például egy varázslós stb mesében miert kell mindjárt úgy kezdeni hogy a főhősünk lezbikus. Most komolyan ki a fszt érdekel ez?"

Ez alapján a leírás alapján? Engem pl. sokkal jobban érdekel, mintha sima varázslós lenne.

2023. febr. 7. 16:27
 18/35 anonim ***** válasza:
77%
És milyen korosztálynak szól az a mese? Mert a rajzolt nem azonos a gyereknek valóval. Ha valóban gyereknek szól, akkor viszont gáz hogy a leszbikusság a leglényegesebb elem. Mondjuk mi nem csináltunk nagy ügyet belőle mikor ilyenre csodálkozott rá a gyerek hogy lány szerethet lányt. Rákérdezett közöltem hogy van ilyen, erre egy "aha" volt a reakciója és kész. De ne a hős szexualitása legyen már a leglényegesebb elem egy valóban gyereknek szóló mesében, az azért már gáz.
2023. febr. 7. 16:39
 19/35 anonim ***** válasza:
54%
#18 pont ez az hogy 7-10 éves gyerekeknek szóló mesékről van szó.
2023. febr. 7. 16:56
 20/35 anonim ***** válasza:
0%
És mi lenne ez a mese? Tudjak már róla, ha a gyerek kiszúrja magának.
2023. febr. 7. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!