Gógyi Felügyelő vagy Bigyó Felügyelő? Melyik az eredeti magyar neve?
Bigyó felügyelő az eredeti. Van egy régebbi (eredeti) film változata, annak is Bigyó felügyelő a magyar címe.
Plusz eredetileg Inspector Gadget. A gadget pedig bigyót jelent, nem gógyit!
Ez csak a "nagyszerű" magyar fordítás! Mint föntebb írtam: az eredeti cím (és te is írtad az eredeti címet) Inspactor Gadget. !!!Gadget = bigyó!!!
Tehát az eredeti neve BIGYÓ felügyelő!
Én láttam már sok olyat, hogy (gondolom pont azért, hogy a fordításhoz minél hűbbek tudjanak maradni) a képen itt-ott látható feliratokat (pl tábla, kirakat, plakát, stb.) megcsinálták valamilyen technikával magyarra. Biztos vagyok benne, hogy ha normálisan akartak volna fordítani, akkor itt is megcsinálták volna.
Félreértés ne essék szeretem a rajzfilm sorozatot is.
Persze, majd belenyúlkálnak az eredeti rajzfilmbe, egy betű miatt, mivel ez még tényleg rajzfilm volt, nagyobb szentségtörés lett volna, mint, hogy más lett a neve, meg nem is így működik. Akiktől megvásárolták a jogokat, rábólintottak a magyar névre és az a lényeg. Teljesen jól és ötletesen megoldották.
"Biztos vagyok benne, hogy ha normálisan akartak volna fordítani, akkor itt is megcsinálták volna." - Erre a felvetésre meg csak annyi lett volna a válasz, hogy: A hülyék a túloldalon laknak!
A fordítás meg attól szép, hogy nem kell mindig mindent szószerint fordítani, mert sokszor elég hülyén adná ki. Gógyin így ki vagy akadva, akkor gondolom Dr. Fondoron is, mennyivel is "szebben" hangzik a Dr. Karom. Rengeteg rajzfilmhős van akinek a magyar neve, nem az eredeti szószerinti fordítása (Pl : Yogi Bear, Uncle Scrooge, Huey, Dewey, Louie, Snagglepuss, Huckleberry Hound, Top Cat, Monterey Jack, Gadget Hackwrench stb...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!