Az LMBTQ dömping a készülő Fallout sorozatot is veszélyeztetheti?
Ez troll kérdés?
"Fallout: New Vegas featured one of the most diverse and complex instances of LGBT representation in the Fallout series, if not video games"
Nagyon nem ment az üzenetem. Jó lenne ha olyan is írna, aki játszott a szériával.
Az egy dolog, hogy szerepel benne ilyen tartalom, épp a 2. részt játszom újra. De ezek általában a játékos által választható utak. A játékidő, játékmenet szinte semmilyen részét nem teszik ki.
Egy sorozat (45-60 perc) esetén az a fajta töltelék amit a Last of Us művelt a 3. résszel mellőz mindenféle normális megközelítést.
Na ettől féltem a sorozatot. Ebbe nem kell belemagyarázni bármit. Az erőltetett töltelék nem kell ide.
Minden sorozat ugyanúgy épül fel. Alaphelyzet és világ felvázolása, majd valamilyen bonyodalom ami elindítja a cselekményt, ezután a főbb szálak kibontása között a karaktereket mélyítő fillerek és flashback epizódok.
Ott pedig a töltelék az, hogy megismered ki kicsoda, honnan jött és miért vált olyanná, milyen a viszonya a világgal és másokkal stb. Ebben pedig mélyen benne van a magánéleti, érzelmi, szerelmi szál is. Ha melegekkel, akkor velük. Ezután a tetőpont pedig vagy ki van tolva egy lehetséges új évadba, vagy még belefér a végébe ahol jön egy új szálat megnyitó cliffhanger stb.
Ha most attól félsz, hogy jön valami felesleges töltelék, akkor ne izgulj rajta, mert biztos lesz ilyen. Ez része a történetmesélésnek.
Ez miért baj?
Én amatőr szinten írok csak történeteket és őszintén egyáltalán nem érdekel, hogy valami mennyire van jelen a társadalomban. Olyan karakterekről írok, amit én érdekesnek találok.
Ezért fikció. Nem kell 1:1 arányban lemásolnia a valóságot.
Amúgy meg honnan tudod, hogy a last of us társadalma nem áll nagyobb százalékban melegekből? Ez egy világ, ahol egy gomba az embereket zombivá alakítja. Akkor a szexuális orientációk eloszlása is lehet más.
"6: a baj az, hogy a társadalom 2-3%-át kitevő orientáció óriási mértékben (15-40%) van jelen rengeteg sorozatban"
2-3%? Ezt honnan szeded? Amúgy nem mindegy kikhez vonzódnak a karakterek? Az LMBTQ oldalt még megértem, mert ők nem látnak sűrűn ilyen karaktereket, de neked nagy heteróként miért kell kiakadni, ha 95% az összes neves filmnek, játéknak stb. a heterók felülreprezentálják az LMBTQ karaktereket?
9: nem felülreprezentálják, pusztán az átlagot veszik alapul.
Lehet sokat írtam a 2-3% esetén. Igaz. Bár San Franciscoban ez lehet 20-30%. 🙃
Valahogy más társadalmi kisebbség esetén pedig nincs kvóta: mozgássérült, értelmi fogyatékos, testi fogyatékos, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!