Melyik a kedvenc szellemes horror filmed?
Evil dead 2013
The others/Más világ
Ez a kettő a kedvencem.
Ezekbe tudtam a legjobban beleélni magam, ezek ragadták meg a fantáziám.
Rose Red - A Rózsa Vére
https://www.youtube.com/watch?v=7vZlrlTbudw
Stephen King adaptáció, TV film, így technikai megvalósítása nagyon nem öregedett jól, viszont hangulata nagyon van, végig nyomasztó, feszült. Borzasztóan lassú film is, terjedelmes (3*90 perc) de ez jól áll neki, minden karakter kellő képernyőidőt kap és megismerhetünk. Annyira nem siet a film, hogy Rose Red történetéről (a házat hívják így) 15 percig beszélnek.
A sztori röviden, hogy van egy egyetemi tanár, aki a Paranemnormális Tanszék vezetője, de a rektor úgy dönt, ez egy humbug tanszék így ha nem mutat be valami eredményt, a támogatást megvonja. A tanár összegyűjt néhány kivételes képességgel rendelkező embert és elutazik Rose Red-be, a kísértetkastélyba, ahol fennállása óta sokan haltak meg vagy tűntek el örökre. Az utolsó esemény is évekkel ezelőtt történt, szakmailag egy halott cella. A házat az egyetlen élő örökös eladta, lefogják majd bontani, de utoljára a tanár és díszes kompániája egy hétvégére beköltözik, hogy bizonyítsák a természetfeletti létezését. Rose Red pedig felébred és éhes...
2. Off de nem tudod véletlenül, ez külön könyv vagy benne van valamelyik novelláskötetben? Régen hallottam, hogy létezik de magyarul még nem találkoztam vele.
A kérdéssel bajban vagyok, mert nincs kedvencem, na meg mi számít szellemesnek? Csak a kísértetes vagy a démonosak is, esetleg megszállt tárgyak?
3. Ez a Hill ház szellemének egy adaptációja. Stephen King Shirley Jackson rajongó és többször akarta megfilmesíteni a Hill házat, de talán nem kapták meg a teljes jogokat és ez a sorozat született.
Azért nem találod könyvben, mert ezt nem SK írta, hanem Shirley Jackson.
*
"King originally pitched the idea for Rose Red to Steven Spielberg as a feature film in 1996, partly a loose remake of the 1963 film The Haunting."
A The haunting is a Hill ház szellemének adaptációja.
#2-es vagyok
Most, hogy utánaolvastam, valóban nem Stephen King mű a Rose Red, csak producer volt. Hát egy világ dőlt össze most bennem, ha hallottatok az imént valami zajt, az volt az. (Amúgy nem, túlélem valahogy).
Csak ugye azzal hirdeti a trailer hogy Stephen King... meg valamiért ez volt bennem is, meg gyakorlatilag Stephen King majdnem minden művét filmre vitték már, szerintem valamelyik bevásárló listáját is, ha még nem, a jogokat tuti megvették már hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!