Szerinted hogy sikerült az Avatar 2?
Sok akció,
mesterkélt, kidolgozatlan, valódi fordulatokban szegényes, fantáziátlan történet,
szájbarágós mondanivaló
Akik a Top gun, vagy a Drágán add az életed filmeken szocializálódnak azoknak nyilván tetszik
A víz útja nekem sokkal inkább a Nagy kékség mint ez
Pedig az 2009-ben ódákat zengtem az első részről...
Ez a két opció, amit megadtál nem fedi az összes véleményt.
Látványban pazar, az abszolút 10/10, tényleg érdemes elmenni rá moziba, ha valakit érdekel.
Nagyon durva, hogy CGI-jal mennyire szépen és élethűen meg lehet már csinálni mindent. Olyan dolgok is CGI-jal vannak benne, amiről nem is gondolnánk.
A sztori az számomra középszerű. Sokan az első rész sztoriját is kritizálták, én nem tartozom ezen emberek közé, mert egy új világot bemutató filmnél el tudom fogadni, ha a sztori nem egetrengetően jó.
De egy folytatástól pont azt várnám ilyen esetben, hogy a sztorira fekszenek rá elsőként és aztán jön a többi.
Spoileresen folytatnám.
Az, hogy Quaritch-ot feltámasztották egyszerre jó és rossz. Alapból a magyarázat elfogadható, tetszik a gondolat, de van egy óriási hátulütője, amivel muszáj lesz foglalkoznia a filmnek a későbbiekben, különben óriási baklövést követ el. Ugyanis, ha 1x fel tudták tölteni bárki tudatát, akkor azt végtelenszer is meg tudják oldani. Sőt, egy egész hadsereg is lehetne akar Navikból, akik mind mind Quaritch-ok.
A másik, hogy 3 olyan jelenet is volt a filmben, hogy valaki elmerült a vízben, már rég meg kellett volna fulladjon, de aztán kihúzták őket és élnek tovább, mintha mi sem történt volna.
A film végi csatánál sem volt minden logikus. Eltűntek a Navik egyik pillanatról a másikra, kizárólag a főszereplőket láthattuk. A bálnák, amikre vadásznak sokkal hasznosabbak tudnának lenni, ahogyan azt láthattul is, amikor ráugrik a hajóra. Ezt egyszer megtette aztán annyi volt. De miért?! Ott volt az a kisebb hajó mellette, simán felboríthatná, de nem, inkább hagyja, hogy lőjék őt magát és a Navikat is. Pedig azt állítják a filmben, hogy a legértelmesebb lények, akikkel valaha találkoztak.
A film közepe rettentően hosszú, nagyon sokat időz a víz népe, a vízalatti világ és az új karakterek bemutatásával. Ami bizonyos értelemben nem jó, más szempontból pedig igen, mert tényleg elképesztő a látvány, minden képkockája aranyat ér ilyen szempontból, ezért nem untam.
A film úgy kezdődik, hogy ilyen futótüzet képesek előidézni a gépekkel, amivel jönnek, majd később halomra gyilkolják a Navikat, nem fogják vissza magukat. Akkor miért nem írtanak ki mindenkit, akik az útjukba kerülnek? Ugyanolyan futótüzet tudnának csinálni bárhol. Úgyis a Bálnákra utaznak már.
A másik, hogy Sully-ék elmenekülnek, mondván, hogy ő miatta van az egész és így nem fogják bántani a többieket, akikkel eddig éltek. Ez sem logikus, pláne, hogy most másokat bántanak, mivel jobb ez? Pláne, hogy pár hónap ott lét után kijelentették, hogy az az otthonuk, a víz népe. Sem biológiailag nem olyanak, ergo nem logikus, sem érzelmileg, hiszen a másik néppel már leéltek kb 20 évet... Plusz attól még, hogy Sully-ék elmentek ugyanúgy útban van nekik minden Navi törzs, ezzel nem oldottak meg semmit.
Nekem kicsit légből kapott minden ebben a filmben, kizárólag a látvány volt fókuszban, plusz az, hogy bemutassák a víz népét és élővilágát. Ebben nem is vallott kudarcot. Kis túlzással minden másban igen.
A végén Gekkó megmenti teljesen feleslegesen az apját, hogy aztán a 3. részben is ő legyen a negatív karakter. Rohadt unalmas lesz már.
Úgyhogy azt mondanám, hogy bizonyos értelemben középszerű film, amit azért érdemes megnézni, mert én is élmeztem, nem rossz, csak a látvány nélkül sehol sem lenne.
Nekem is az a véleményem, hogy a látványra és az akcióra utaztak.
Az átlag mozinéző lehet, hogy egyebet úgy sem ért belőle.
A történet össze van csapva, nincsenek benne olyan fordulatok és feszültség mint az első részben.
Pozitívum, hogy nem adta be magát a gender mániának és hetero családmodell értékeit mutatja be. :)))
Szerintem banális fejezetei a történetnek hogy Quaritch-ot tisztázatlan technológiával feltámasztották egy démon Navi testben és ki csinálta fel Grace-t mikor nem is. Szülni meg végkép nem szült! :))))
Gekkó létezése még talán magyarázható, de nagyon blama a történet ettől.
> "Nekem is az a véleményem, hogy a látványra és az akcióra utaztak."
Kíváncsi vagyok, hogy te mit értesz látvány alatt? A 3D-t? Mert képileg semmi látványvilág nem volt benne. A film durván 90%-a egy kék víz volt. Az, hogy tettek bele néhány világító halat meg nagy bálnákat, ez komolyan látványvilág már? Egy természetfilmben látványosabb dolgokat mutatnak a víz alatti élővilágról, ami ráadásul valóság! Egy CGI-től alapelvárás lenne, hogy ezt többszörösen felülmúlja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!