Miért lett divat, hogy egy rész kb 1 óra?
Figyelt kérdés
Szerintem régen sokkal jobb volt a 40-45 perces idő.2023. jan. 17. 23:44
1/9 anonim válasza:
Régen sem volt minden sorozatrész 40 perces.
A kábeles csatornák mindig hosszabb részeket csináltak (pl. hbo).
2/9 anonim válasza:
Mindig is bruttó 1 óra volt, csak ugye a tévékben a reklámidő is benne van. Mivel a streamingen nincs reklám, az arra készült sorozatoknál a bruttó 1 óra az nettó 1 óra is, míg a tévére készültek régen nettó 48 percesek, manapság nettó 44 percesek. Szóval a(z amerikai) közönség szempontjából pontosan ugyanannyi ideig tart.
3/9 japierdole98 válasza:
Én a Last of Us-nál azért örültem annak az 1 órának de egyetértek
4/9 anonim válasza:
Last of us-nál például azért volt mert a HBO premierkor általában dupla epizóddal indít 10 részes évadokkal viszont itt 9 rész lesz csak az első kétszer olyan hosszú.
6/9 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem divat. Még mindig sokkal több a 40 perces, illetve az 1 órás és a feletti ritka. Általában pilotoknál vagy lezáró részeknél több. Ilyen esetben pl a Stranger Things 4. évada nagy kivétel.
8/9 anonim válasza:
Én szeretem, ha hosszabb egy epizód. Nekem az 1 órás részek jobban tetszenek. Ugyanakkor a tapasztalataim szerint sokkal gyakoribbak a 45 perces epiződók.
9/9 anonim válasza:
nemértek hozzá de pl lehet akár, hogy nagyon sok mondanivalójuk van, nagyon részletesen akarják bemutatni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!