Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek a Marvel-moz...

Mi a véleményetek a Marvel-moziverzum jelenlegi helyzetéről?

Figyelt kérdés

A negyedik fázis egy hatalmas csalódás volt. Nem is csodálom hogy sokan már MCU helyett M-She-U néven hivatkozank rá. Amit legutóbb láttam az a She-Hulk sorozat volt és egyszerűen leírhatatlanul rossz.

Az egyetlen dolog ami viszont még rosszabb az a toxikus rajongótábor ami egyszerűn nem képes elfogadni hogy az MCU nem tökéletes és azonnal személyes támadásnak vesznek minden apró kritikát. Mindig az aktuális film/sorozat a kedvencük és hogyha egy film/sorozat nem teljesít annyira jól akkor máris ezer+egy kifogásuk van hogy az miért is lehetett így. (Általában a rossz marketing és a COVID a kedvenc bűnbakuk.)

2022. dec. 30. 18:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az Infinity War és az Endgame után eléggé ellaposodott. Kíváncsiságból megnéztem ugyan az újabb részeket is, de egyedül a Pókember 3 után éreztem azt, hogy ez tényleg egy jó film volt. A többi maximum egy erős közepes, némelyik meg kifejezetten gyenge.
2022. dec. 30. 19:39
 2/12 A kérdező kommentje:

Sajnos így van, már a kezdés is rossz volt. A Fekete Özvegy-nek a Marvel Kapitány helyett kellett volna jönnie (igazán fölösleges volt behozni őt a történetbe léven hogy összesen ha kettő percet szerepel a Végjáték-ban).

Shang-Chi viszonylag okés volt de persze mindenképp kellett hogy legyen egy huga aki mindent tökéletesebben tanult meg mint ő annak ellenére hogy csak azt figyelte ahogy ő edzett. És ezzel el is ékerztünk az MCU legnagyobb problémájához. Akárhonyszor behoznak egy új férfi karaktert rögtön jön mellé legalább egy női karakter is aki alapvetően jobb mint a férfi karakter.

Loki egyáltalán nem úgy érződött mintha a 2012-es Loki lenne hanem a 2018-as. Ó és persze hogy folyton meg kellett őt aláznia és sértegetnie mindenkinek.

Még sorolhatnám a problémákat de a legnagyobb szögek a negyedik fázis koporsójában az a Thor 4 és a She-Hulk voltak. Thor 4 egyszerűen tönkrette Thort. Már a Ragnarök is idegesítő volt a sok humor miatt de Taika Waititi egyszerűen elcseszett mindent amit csak lehet ezzel a filmmel. A She-Hulk pedig egyszerűen nemcsak She-Hulk karakterét tette tönkre de Hulk-ot is. Ja és még nem is beszéltam Daredevil "Walk of Shame" jelenetéről.

2022. dec. 30. 20:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Undorító az egész.
2022. dec. 30. 21:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Katasztrofális. Engem sikeresen elvesztettek.

3-4 éve hatalmas Marvel fan voltam, akkor fogott meg az egész, két hét alatt ledaráltam az addig kijött 23 filmet, alig vártam a Végjátékot is, nagyon megfogott, a Star Wars és a Harry Potter mellett hetek alatt az egyik nagy kedvencemmé nőtte ki magát az MCU.

Aztán a Végjátékkal véget is ért a "jó világ"? már ott is voltak vészjósló jelek, mint a túltolt SJW vagy az időutazás behozatala, amik nagyon nem tetszettek, de a sztori, az epikusság, a nagy kedvenc karakterek (Tony, Steve, Natasha) illetve a végső nagy ütközet még ellensúlyozták bőven a hibákat.

De ami azután jött, az mintha szándékos tönkretétele lett volna az egésznek, egyetlen év alatt olyan mélyre lökték a színvonalat hogy rá se lehetett ismerni többé az MCU-ra, a legjobb karaktereket kiírták vagy kiherélték, tele tömték alternatív idősíkos ökörségekkel, tömény SJW-vel, és übercringe sztorikkal, a legutóbbi Pókember vagy épp most a She-Hulk meg mindennek a legalja volt, mint egy elbaltázott, degenerált fanfiction. Katasztrófa az egész.

2023. jan. 2. 01:10
 5/12 A kérdező kommentje:

A negyedik fázisnak egyszerűen nincs iránya. Nem érzem hogy merre akarják vinni a történetet. És sajnos a worldbuilding is eléggé el van cseszve. Például a legutóbbi Thor filmben kiderült hogy az űr televan istenekkel meg most úgylátszik az Asgardiak most már istenek és nem csak szuperfejlett űrlények, pedig Odin maga mondta hogy ők maguk nem istenek.

A She-Hulk sorozat egy félmondatban letudta a Sokoviai egyezmény eltörlését. Végülis miért is lenne fontos az egyetlen szuperemberekkel kapcsolatos törvényt megtartani, föleg hogy mostanra csak a triplájára nött a számuk a bolygón.

2023. jan. 2. 10:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem jó az most, ennek ellenére nézem csak nem tudom miért
2023. ápr. 10. 16:43
 7/12 anonim ***** válasza:
Már eljutottak oda hogy még nem is jól néznek ki a karakterek, szerintem a Moon Knight se volt valami menő, az Ironheart meg egyenesen vicc ahogy kinéz mondjuk Vasemberhez képest.
2023. ápr. 10. 16:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Nekem se tetszik ahogy a karakterek kinéznek. Sajnos nagyon túl van tolva a CGI és valamiért az összes karakternek le kell vennie a maszkját/sisakját beszéd közben annak ellenére hogy ez éppen egy aktív harctéren történik ahol bárki lelőheti őket.
2023. ápr. 10. 18:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem részben azért lett rosszabb mert elkezdték darálni az MCU tartalmakat, múlt évben rengeteg sorozat jött ki filmmel együtt, nehezen volt követhető a sztori és a világ még a disney fejeseinek is, az írói sztrájknál az egyik író aki a dr strange 2 multiverzumon dolgozott, elárulta hogy akkora kapkodás volt és annyira nem volt idejük másra hogy a film úgy készült el hogy az írók nem látták a wandavision sorozatot, nem is tudták miről szólt, csak pár célzást kaptak a sorozatról hogy hogyan ért véget
2023. máj. 13. 08:29
 10/12 A kérdező kommentje:

Igan, nagyon sok a tartalom. Az a baj hogy érezhetően kapkodnak pedig nincs érezhető iránya a történetnek. Érezhető hogy csak szimplán azt akarják elérni amit az Infinity Saga, csak most sokkal gyorsabban.

Az MCU-nak szünetre kellett volna mennie a Végjáték után hogy az íróknak legyen idelye kitalálni hogy mi hogy legyen.

2023. máj. 13. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!