Tetszett a Wednesday sorozat?
Szerintem egy kicsit túl sokat koppint a Harry Potterből, lényegében mindegyik rész megfeleltethető az egyik filmnek, van ott titkok kamrája, azkabani fogoly, Voldemert visszatérése, amihez Harry vére kell, a roxforti csata, a tűz serlege.
Mindegyik részben valami megtörténik, ami kísértetiesen hasonló a Harry Potterhez.
Habár másolni nem bűn, de szerintem sajna nagyon rosszul csinálja. Nem igazán érződik a varázslat benne és mindenki úgy viselkedik, mintha hétköznapi ember lenne.
Az eredeti Addams familyben és Harry Potterben is az a közös, hogy a központi karakterek nem magukat tartják különcnek, hanem a többi embert/muglit. Ami normális, hiszen teljesen más világban élnek.
Eleve az Addams familyben az a poénforrás, hogy az Addamsek néznek furán a normálisnak elfogadottra, mert teljesen mást jelent náluk ez.
Na a Wednesdayben nincs így. Ott pont Wednesday és a többiek különcök, habár pontosan ugyanazokat a dolgokat csinálják, mint a normális emberek.
Egy vérfarkas semmiben sem más egy tinilány influenszertől. Ami eléggé rombolja az illúziót. Vagy Wednesday ki van közösítve, de több barátja van, mint a helyi bullynak.
Szóval sokkal több lehetett volna benne. Illetve nem teljesen értem, hogy miért nem mertek jobban elrugaszkodni a valóságtól a karakterekkel. Az Addams familyben és a Harry Potterben is megtették.
Szerintem nem teljesen értették azt sem, hogy a varázslóknak a Roxfortban miért van szüksége mugli ismeret órára, mert a Wendesdaybe is betettek valami hasonló elemet. Csakhogy teljesen értelmetlenül, mert még a vízben élő szirének meg a kígyófejű gorgók is tökéletesen illeszkednek a szürke emberi hétköznapokba.
Igen, ez a sok hasonlóság nekem is feltűnt,de összességében tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!