Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tudnátok érdekes sorozatokat...

Tudnátok érdekes sorozatokat ajánlani?

Figyelt kérdés
Én nem szeretek igazán sorozatokat nézni. Egyszerűen nagyon gyorsan megunom mindet. Viszont nagyon sokan mondják, hogy jól lehet idegen nyelvet tanulni/gyakorolni úgy, hogy magyar felirattal nézem. Ezért kérlek írjatok olyan sorozatokat, amik érdekesek, nem túlzottan ijesztőek, és nem a romantikán van bennük a hangsúly.(Netflixet, Disney+-t, HBO Maxot tudok nézni) Előre is köszönöm!

2022. dec. 12. 19:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Resident Alien

Reacher

Constantine

2022. dec. 12. 19:32
 2/13 anonim ***** válasza:
56%

Obi-Wan Kenobi

Andor

Star Wars: Clone Wars

Star Wars: Rebels

The Bad Batch

Book of Boba Fett

The Mandalorian

2022. dec. 12. 19:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet nyelvet gyakorolni magyar felirattal. Akkor lehet a szókincset bővíteni, ha van már annyi nyelvtudásod, hogy megérted a beszélt nyelvvel azonos feliratot, és támogatásként olvasod mellette amikor épp lemaradsz az értelmezéssel vagy olyan a beszélő stílusa, hogy könnyebb olvasott szövegként értelmezni + látod a helyes nyelvtani formát és a kiejtett szavakat leírva.

Magyar felirattal azért nem lehet szinte semmit tanulni, mert ha nem érted az angol szöveget, akkor a magyar felirat olvasása fogja lekötni a figyelmed a cselekmény mellett, és kizárod teljesen hogy mi hangzik el eredeti nyelven. Nem tudsz olyan szinten multitaskingolni, hogy egy folyamatos párbeszédnél értelmezd amit látsz, hallgasd és értelmezd amit mondanak, és még mellette olvasd és értelmezd ami a feliratban van úgy, hogy közben a kamera folyamatosan váltja a képeket és egymás után beszélnek a szereplők (jobb esetben legalább ketten, ha nem többen), és másodpercenként vált a feliratsor egy új mondatra.

2022. dec. 12. 19:54
 4/13 anonim ***** válasza:

3

Viszont ha mondjuk ki lehet kapcsolni a feliratot,akkor szerintem mégiscsak segíthet.Mert az adott részt lehet felirat nélkül nézni.Majd utána a bekapcsolt felirattal le tudja ellenőrizni,hogy jól értette-e a szöveget.

2022. dec. 12. 20:39
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem zárom ki teljesen, hogy ne lenne hasznos az eredeti nyelv + magyar felirat használata (már csak azért sem, mert a magyar szinkron csak elvesz az élményből és nem ad hozzá), de egy bizonyos szintet elérve már kevés lesz.

Kb. 5 évig néztem magyar feliratosan dolgokat, aztán rájöttem, hogy egyrészt nem kell várni amíg megcsinálják a feliratot (főleg ha napokat, heteket késik vagy elmarad, abbahagyják), és anélkül is értem. Kb. 10 évig néztem eredeti nyelven + angol felirattal dolgokat, aztán rájöttem, hogy már megszokásban is a képernyő alját bámulom és olvasom azt, amit amúgy értek és felfogom miről van szó, akkor ennyi erővel a teljes képet is lehetne nézni és élvezni a látványt. Azóta már az angol feliratot is kikapcsoltam, és teljesen elengedhető (ha rosszul érhető a szöveg akkor újramondom magamban, értelmezem mi lehet, kontextusba próbálom helyezni, miközben figyelem a további párbeszédet). Nyilván ehhez el kell jutni nyelvtudásban is, hogy eldobd a mankókat.

2022. dec. 12. 20:47
 6/13 anonim ***** válasza:

strangerthings

ez most a legmenőbb sorozat, csomó díjat nyert.

meg van kate winsletnek is egy sorozata, ilyen thriller-krimi, amiben egy nyomozót játszik.

2022. dec. 12. 21:20
 7/13 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy ez nyelvtanulásként olyan hasznos lesz, de már van egy alapszintű nyelvtudásom, és tényleg sok embertől hallottam, hogy működik, úgyhogy megpróbálom.
2022. dec. 12. 22:03
 8/13 anonim ***** válasza:
Outlander- felirat nélkül is jól megérthető
2022. dec. 12. 22:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Akkor viszont próbáld meg egyből angol felirattal. A családi és vígjátéksorozatok nyelvezete egyszerűbb.
2022. dec. 12. 22:08
 10/13 anonim ***** válasza:

Mr. Bean

Az könnyen érthető felirat nélkül is.

2022. dec. 12. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!