Miért tetszik az embereknek ez a buta sorozat?
Szerintem jelenleg nincs olyan magyar weblap ami nem írt róla minimum 2 cikket.
Már a nagyon híres stranger things-et is lenyomta, állítólag.
Nekem alapjáraton tetszenek a horror filmek/játékok.
De ez csak egy közhelyes/klisés baromság.
Mi a klisé? Minden.
-hülyén kiírt iskola név "különleges gyermekeknek"
-kárognak a varjúk
-össze kell kényszeríteni 2 teljesen ellenkező karaktert 1 szobába
-különböző fajok kasztok, de egyik se jó semmire
-helyi bunkók akiket egy 150 kilós kislány agyonver, többször is
-van valami az erdőben, a ködös esős erdőben
-valami szörny ami gyilkolászik (ami nevetségesen néz ki és nem is félelmetes)
-Mindenki gyanús csak az nem aki nem gyanús
Még sorolhatnám de felesleges. Túlhypolt hülyeség...
Azt még kihagytam hogy az fb hsz-ek alapján mindenki teljesen odáig van a sorozatért.
#3 a stranger things 4. évada tartotta a rekordot, mert azt nézték a legtöbben a megjelenés után 1 hét alatt.
Azért, mert bevált recepten alapszik. Amiket összeírtál, azok nagyon népszerű klisék, plusz a karaktert már népszerűvé tette a 90-es évek két Addams family filmje és a szerepre is egy kedvelt színésznőt választottak.
Abban szerintem igazad, hogy nem mindenben a legjobb. Pl. szerintem a sorozat készítői, akár Tim Burton, akár nem, szerintem életükben nem láttak valódi outcast/kitaszított/kiközösített gyereket. Wednesday nulla perc alatt barátkozik össze bárkivel vagy legalább kezdeményez beszélgetést.
Az egyetlen kirívó dolog benne a stílusa, de távolról sem mondanám outcastnek.
És ez szerintem elmondható az iskola összes karakteréről. A sorozatban úgy viselkednek, mintha tudnának a természetfeletti lényekről (nem magyarázzák agyon), de ki lenne a bullyja egy vérfarkasnak vagy egy vámpírnak? Komolyan hihető, hogy őket bárki is merte zaklatni?
A Harry Potterben több értelme volt az elzárt iskolának, mert ott titokban akarták tartani a varázsvilágot.
De itt egyrészt semmi értelme, mert senki sem tartja titokban és max a félelem miatt lennének kiközösítve. A sorozatban viszont semmi problémájuk az embereknek azzal, hogy szekálják a természetfeletti lényeket, ergo nem nagyon félnek tőlük.
Szóval ez a része a sorozatnak úgy hülyeség, ahogy van.
A vérfarkas és a hyde harca azért szerintem jó volt. Az egyetlen jó ötlet volt a sorozatban.
A többi karakter tényleg elég hasznavehetetlen volt. Pl. a vámpírok miért menekültek a piros festék elől, amikor mindenki azt hitte, hogy vér? Eléggé elrontotta az illúziót, hogy abba az iskolába természetfeletti lények járnak.
Vagy a vérfarkasok? Nem húsevők? Elég sok vérrel találkoznak.
Az a jelenet is sokkal jobb lett volna, ha nem készülnek ki tőle, de helyette pont ugyanúgy viselkedtek, mint egy ember.
Ha a Carriet akarták utánozni, még akkor is bukott jelenet, mert Carrie legalább mindenkit kinyírt utána. Eléggé puncicák.
Nekem nagyon hiányzott a sorozatból a jobb világépítés. Az Addams rezidencián több horrorisztikus elem volt a filmekben. Hiába emlegettek klasszikus rémtörténet írókat, szerintem semmivel sem adták vissza azt az atmoszférát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!