Mi kedvenc könyvetek? És filmetek? Mit ajánlatok? Kedvenc filmes/ könyves idézet?
Könyvből a Dűne az abszolút kedvencem, filmből sok van.
Hogy mit ajánlok?! Nem tudom. Kéne minimális infó, hogy milyen műfajt/stílust szeretsz.
Kedvenc idézetem nem nagyon van.
Könyv - Camus: Közöny
Film - Veronika kettős élete
2es vagyok,az előbb véletlen elküldtem..
A fenti kedvenc idézetem Darren Shan Démonvilág 3. részében található.
"– Igen, él – bólintott Caramel. – Azaz... nem tudom... mondhatjuk arra, akit nem lehet megölni, hogy él? Nem egészen értem a dolgot, és Dumbledore nem hajlandó részletesen elmagyarázni. Mindenesetre van teste, tud járni, beszélni és gyilkolni, úgyhogy azt hiszem, a beszélgetésünk szempontjából élőnek tekinthető."
Ez pedig a Harry Potter és a félvér hercegből.
Nagy Darren Shan és Harry Potter fan vagyok, de a kedvenc könyvem általában mindig az éppen aktuális, amit olvasok.
Filmből nem tudnék konkrétat mondani.
Kedvenc könyv: Biblia (Jelenések könyve)
Kedvenc filmek: [link]
Kedvenc film idézetek:
-"Amit birtokolsz, az birtokba vesz."
-"Az önfejlesztés önkielégítés, az önpusztítás viszont..."
-"Csak akkor tehetünk meg bármit, ha mindent elvesztettünk." (vagy valami hasonló, nem tudom, régen láttam)
-"Nem igazság, hogy rosszul kell lennem, ha a bájos bájos Ludwig van-t hallgatom!"
-"A világ sorsát egy ember egyetlen lövéssel megváltoztathatja."
Kedvenc könyv idézetek:
-Márk evangéliuma 8,35-37
-"A boldogtalan ember legédesebb vigasza az imádság, bátorságot merít belőle; én is lélekben megerősödve keltem fel, s művek már sötétedett, beljebb mentem a sűrűbe, nehogy álmomban esetleg meglephessenek; (...) A boldogtalan számára a legkeservesebb az ébredés; az érzékek szunnyadnak, a gondolat megpihen, a gondok tovareppennek, s akkor hirtelen vad erővel tör rá a sors minden keserűsége, hogy csaknem összeroppan belé."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!