Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért szereted a Harry Pottert?

Miért szereted a Harry Pottert?

Figyelt kérdés

A könyvekre és a filmekre egyaránt gondolok. Nekem a Harry Potter menekülés a valóságból, ebbe az elképesztő világba.

Amikor nézem a filmeket teljesen kikapcsol a valóságból és magával ragad.

Ki a kedvenc szereplőtök?

A kedvenc páros?

A kedvenc jelenet?

Nekem:Ron, Hermione, Ginny, Harry, Draco, Neville, Piton.

Romione.Hermione+Ron és a Lily+Perselus Piton.

Ron és Hermione csókja. Lily és Perselus gyermekkori emlék.

2022. nov. 7. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
21%
Nem szeretem.
2022. nov. 7. 20:39
 2/13 anonim ***** válasza:
10%
Semmiért.
2022. nov. 7. 20:40
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy elég hosszú harry potteres időszakom régebben; azért szerettem mert a könyvek hangulata teljesen magába ragadott; olyan "hangulatos" volt maga a történet, a világfelépítés is részletes volt, és az is tetszett, hogy a könyvek egyre komolyabbak lettek, ahogy a szereplők felnőttek.

Persze a filmadaptációkat is szerettem; ez az egyik legjobb adaptáció szerintem.

Emlékszem hogy Lupin volt a kedvenc szereplőm, a kedvenc könyvem meg az azkabani fogoly (alapból is szerettem az ilyen időutazós történeteket😅)

2022. nov. 7. 20:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából azért szeretem, amiért te. Bemutat egy érdekes világot, amibe néha úgy érzi az ember, hogy jobb lenne elmenekülni. Jó a hangulata, megfelelő mértékben vicces, izgalmas vagy szomorú. A filmekkel azért van problémám, de a könyveket újra olvasni sajnos nincs elég időm általában.

Kedvenc szereplőim Piton és McGalagony, de Neville-t és Lunát is nagyon szeretem.

Kedvenc jelenetem Piton emlékei (a gyerekkoriak Lilyről, illetve a Dumbledore-ral való kapcsolata, szóval a Halál ereklyéi teljes 33. fejezete). Plusz az összes jelenet, amikor McGalagony és Umbridge egy légtérben tartózkodnak ("Ha kívánja, tudok adni köptetőt, Dolores" :D). És lényegében az egész Félvér herceget imádtam, nagyon tetszett a baljós hangulata.

2022. nov. 7. 21:12
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen én is nagyon szeretem a félvér herceget.
2022. nov. 7. 21:35
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A regényeken nőttem fel. Ha olvasom mindig visszarepülök abba az időbe. Nagyon jól megírt könyvek, teljesen bele tudja képzelni magát az ember. Én különösen, mert nyolc évig internátusban tanultam, tehát nekem megvan ez a bentlakásos környezet, bár az nem kastély volt, sajnos. A filmeket is szeretem, de nekem azok nem adják ugyanazt az élményt.
2022. nov. 7. 23:14
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a könyveket szeretem, nálam a filmek inkább ripittyára törik ennek hangulatát.
2022. nov. 8. 07:28
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Az első könyv amit elolvastam, s megszerettem. Gyerekként teljesen beleéltem magam, barátaimmal mind választottunk karaktert, s tényleg elhittük, hogy ott egy dementor stb. Pálcával rohangáltunk az utcán, kiabálva a nénire, hogy Stupor, meg ilyenek XD Életem legszebb emlékei kiskoromból, sőt még tiniként is játszottunk:D Sok képregényre, regényre is megihletett, magam is írtam sztorikat a szereplőkkel, rengeteget meg rajzoltam őket. Ma is imádom, de csak a könyv, a film nekem elrontja azt ahogy elképzelem magamnak.
2022. nov. 9. 09:39
 9/13 flora08 ***** válasza:
100%
A korábbi válaszoktól eltérően, én inkább a filmeket szeretem. A regények hangulata valahogy nem fogott meg, rettenetesen vontatott volt a cselekmény, tele teljesen felesleges részekkel, pl. egy kviddics-meccs fájdalmasan részletes leírása, vagy Hermione ténykedése a házimanók felszabadításával kapcsolatban (MAJOM). A filmadaptáció szerintem nem a legjobb, rengeteg fontos részletet kihagytak, vagy épp megváltoztattak a regényhez képest. Ennek ellenére rengetegszer láttam a filmeket. Igazán kedves emlék számomra, amikor moziban néztük a Tűz serlegét a barátnőimmel 2005-ben, vagyis még csak hetedikesek voltunk akkor. A főszereplők hasonló korúak mint én, könnyen tudtam azonosulni velük.
2022. nov. 10. 14:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Igen szerintem is jó kis fantázia sztori el menekúlni kicsit.

Igazából én a 1 és 3 rész videójátékával szeretem nagyon játszani.

Nem tudtom, hogy találkoztál-e vagy bolt neked olyan megrajzolt vintage Harry Potter cuccait? Nekem kártyám meg tolltartóm volt.

De vissza térve a testvérem volt oda inkább mint én, de nem így a szerplő rajongó hanem igen inkább maga a varázsvilágért volt oda.

A helyszínekért meg így a gyógynövénytanért, meg minden ilyen régi dologért.

2022. nov. 14. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!