Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek milyen lesz a Meg...

Szerintetek milyen lesz a Meg az őscápa 2?

Figyelt kérdés

Nekem az első rész kifejezetten tetszett, annak ellenére hogy nem nagyon veszi magát komolyan a film.

Szerintem pont ez adta a varázsát.

Végig izgultam anno a moziban.

Bőven volt benne fordulat és akció is. Tipikus nyári mozi.

Na most a 2. részre más rendező jutott. Kíváncsi vagyok mit fognak kihozni belőle. Ti mit gondoltok?

2022. nov. 6. 02:09
 1/3 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem jobb semmiképp sem lesz, hiszen egy ilyen "semmilyen", "gagyi" akciófilmtől még mit várhat az ember?

Az első sem érdekelt volna túl sok embert, ha nem Statham van benne. Ez egy egyszer nézhetős film, amin jót röhög az ember, hogy mekkora marhaság.

Ezzel persze nem téged akarlak megsérteni, nincs azzal baj, ha neked tetszik. De szerintem nem lesz jó/jobb.

2022. nov. 6. 09:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok dolgot átírtak a könyvből, amit nem kellett volna. Sokkal jobb adaptáció lehetett volna. Régebben olvastam, de ha ezeket átvennék, az sokkal jobb lenne. A dumb fun is akkor élvezetesebb, ha van benne valami életszagúság.

1. A tengerbiológusok a filmben egy bálnavadászt megszégyenítő megszállottságával üldözik a cápát. Ez teljesen ellentmondásos azzal, ahogyan a regényben viselkednek vagy ahogyan a való életben viselkednének.

A könyvekben létrehoznak egy bálnamenedéket, egy elzárt öblöt. Amikor pedig tudomást szereznek a megalodonról, akkor nem megölni akarják, hanem ebbe az öbölbe terelni.

2. A cápa nem vadászik folyamatosan emberekre, mivel ez nem normális és kielégítő táplálék neki. Nem támad rá fürdőzőkre. A regény végi klimax mészárlás az emberi ostobaságból adódik, amikor egy csomó hajó/yacht/csónak gyűlik össze egy helyen, hogy megnézhessék az óriáscápát. Külön figyelmeztetik őket, hogy ezt csinálják és mégis úgy összezsúfolódnak, mintha egy nagy massza lennének és a vizet se lehet látni alattuk (persze a cápát meg próbálják odacsalni). Szóval amikor a cápa odamegy, akkor persze rátámad a hajókra és mivel szorosan egymás mellett vannak, senki sem tud elmenekülni és sokan a vízbe vesznek. Ez a jelenet sokkal jobb lett volna, mint a strandoló.

3. A könyvekben azt is mutatják, hogy hogyan reagál a tengeri élővilág a megalodonra. Három jut ki a nyílt vizekbe és abból az egyiket egy orka falka öli meg. Jó lett volna látni, hogy a megalodonnak is vannak természetes ellenségei és izgalmas lett volna egy ilyen jelenet a megalodonnal és az orkákkal.

Persze a könyvnek is megvannak a maga hülyeségei és a creature feature tipikus kliséi, ráadásul rossz korba helyezi a megalodont, mégis képes valódi állatként kezelni. A regényben azt éreztem végig, hogy ez pont olyan cápa, ami akár élhetne is.

A film ellenben viszont full kreténbe megy és csak egy újabb vérengző szörnyként tekint rá, ami embereket akar zabálni.

Pont az a betegsége, mint az új Jurassic world filmeknek. Megfeledkeztek róla, hogy ezek valódi állatok (voltak) és nem szörnyek. Ezért egy rakás hülye jelenettel tették teljesen nevetségessé őket.

Ha ezeket kijavítaná az új film, akkor az nagyon jó lenne. De sajna nem bízok bennük.

2022. nov. 6. 12:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Én nagyon várom. Nem is tudtam hogy lesz második része de az elsőt is nagyon szerettem. Lehet hogy másoknak gagyi de én nagyon szeretem a cápás filmeket úgyhogy jöhet:D
2022. nov. 6. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!