Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Vajon fognak még a felnőttekne...

Vajon fognak még a felnőtteknek is filmeket készíteni, vagy örökké maradunk a gyerekek és a kamaszok szintjén?

Figyelt kérdés

Általánosítás, de egész egyszerűen eltűntek az utóbbi 15-20 évben a komolyabb alkotások. Még az úgynevezett művészfilmek is nagyon alacsony színvonalat képviselnek. Eltűntek (kihaltak/kihalnak) a jó rendezők, a jó forgatókönyvírók stb., de az is igaz, hogy a mozi már régen meghalt, hiszen minden téren (főleg a képi világnál) már egyáltalán nem lehet újat nyújtani. Ha pedig nincs új, akkor az a művészeti ág halott.

De talán a kérdésem is butaság, ha a felnőttként nézhetetlen filmeket (és sorozatokat pláne) így is habzsolja a közönség?

2022. okt. 24. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
A Homok Titkai címe alapján lehetett volna egy jó Dűne spinoff, de sajna nem az lett :D
2022. okt. 24. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:
42%

Jogos a kérdésed, valóban, én is észrevettem, hogy az újonnan készült filmek túl ilyen lagymatag, fantázia történetek, viszont csomó komoly film is készül. Sajnos nagyon meg van kötve a kezük, pl netflixnél is nagy probléma, ha nincs fekete szereplő a sorozatban... Vagy nincs benne meleg.. Meg hogy sértés, ha fehér történelmi személyt fehér szinész játszik. Ez már a vicc kategória, mert pl a nagyfiúk c többrészes filmben is van fekete főszerepben, pedig 2000res évek eleje. Az pl ezerszer komolyabb, jobb film, mint egy újonnan megjelent.

Viszont horrort tekintve sokkal jobbak az új, animált filmek, mint a régiek. Azta, ellepték a amdarak a házat, micsoda ijesztő dolog, úristen. (Madarak c film) Mostani horrorok sokkal jobban össze vannak rakva, régebben konkrétan látni lehetett a hungarocell bábú felületén a hungarocell mintázatát :D gagyi.

2022. okt. 24. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem egyáltalán nem jogos a felvetésed, totál nincs így. Erre én mindig azt tudom csak mondani, hogy nyitott szemmel kell járni.

Ha valaki csak a mainstream dolgokból indul ki, mert csak azokról tud, az nem a filmipar hanyatlását jelenti, hanem az ő ismerettsége kicsi. BŐVEN vannak mindenféle stílusban, műfajban filmek. Európában is, amerikában is.

2022. okt. 24. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2

Azért a régebbi horrorfilmek mindegyikére sem igaz,hogy rosszabb a látványvilága mint az újabbaknak.

Például a régi 1982-es Dolog vizualitása szerintem semmivel sem rosszabb mint a 2011-ben készülté..

2022. okt. 24. 11:14
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Én a jó akciófilmek eltűnését sajnálom, hol van már az az idő mikor még elkészítettek olyan alkotásokat mint a Die Hard vagy az Ál/arc...
2022. okt. 24. 11:38
 6/9 anonim ***** válasza:
34%
Igen
2022. okt. 24. 13:05
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
#5, én erre annyit tudok csak mondani, hogy szerintem java részt az idő szépíti meg ezeket a filmeket. Nekem is vannak nagy kedvenceim a 80-90-es évekből, de amikor felnőttként látok először egy 90-es évekbeli akciófilmet akkor sokszor csak értetlenkedve állok előtte, hogy ez miért lett ekkora közönségkedvenc. Nekem pl ebbe tartozik a Die Hard is. Nem rég láttam először és utána már nem is volt kedvem megnézni a többit. Tudom, hogy ezzel a véleménnyel az emberek többsége nem fog egyetérteni, de szerintem nem sokkal jobb a Die Hard a mai agyatlan akciófilmeknél. A Die Hardban ugyanúgy megtalálható az összes klisé, mint a maiakban. A kifogyhatatlan lőszer, a soha célt nem találó emberek, hiába van 1 vs 3-4-5-6 szituáció. A tulzó verekedések stb. Egyszerűen csak vannak olyan akciófilmek, amiket megszeretnek ilyen-olyan okokból az emberek, de minőségben szerintem a Die Hard egyáltalán nem jó.
2022. okt. 24. 13:44
 8/9 anonim ***** válasza:
39%
#7 Egyetértek, ezek objektív mércével nem jó filmek, és ha ma valaki leutánozza a Die Hard-ot, esélye sincs. Viszont bizonyos jelenségek csak a maguk korában érvényesek és nem lehet őket megismételni. Mint az, hogy a mára elcsépelt és fárasztóvá vált klisék a nyolcvanas években még újdonságként hatottak és pörgőssé tették a filmet, pl. hogy minden pillanatban várod, vajon milyen képtelenséget fog még túlélni a főhős, és mikor jön az öt perccel ezelőttinél még tízszer látványosabb robbanás. Másrészt fiatal voltál, ami már alapból szebbé teszi az emlékeket, emellett fogékony és kevésbé kritikus, és nem volt választék, mindenki ezt nézte, te is, a haverjaid is, mindenki. Manapság, amikor mindenki otthon válogathad a szédítő kínálatból, kevésbé vannak közösségi élményt képző filmek. (zenei világra is igaz)
2022. okt. 24. 14:59
 9/9 NTBS ***** válasza:
Igen, biztosan.
2022. okt. 24. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!