Vajon fognak még a felnőtteknek is filmeket készíteni, vagy örökké maradunk a gyerekek és a kamaszok szintjén?
Általánosítás, de egész egyszerűen eltűntek az utóbbi 15-20 évben a komolyabb alkotások. Még az úgynevezett művészfilmek is nagyon alacsony színvonalat képviselnek. Eltűntek (kihaltak/kihalnak) a jó rendezők, a jó forgatókönyvírók stb., de az is igaz, hogy a mozi már régen meghalt, hiszen minden téren (főleg a képi világnál) már egyáltalán nem lehet újat nyújtani. Ha pedig nincs új, akkor az a művészeti ág halott.
De talán a kérdésem is butaság, ha a felnőttként nézhetetlen filmeket (és sorozatokat pláne) így is habzsolja a közönség?
Jogos a kérdésed, valóban, én is észrevettem, hogy az újonnan készült filmek túl ilyen lagymatag, fantázia történetek, viszont csomó komoly film is készül. Sajnos nagyon meg van kötve a kezük, pl netflixnél is nagy probléma, ha nincs fekete szereplő a sorozatban... Vagy nincs benne meleg.. Meg hogy sértés, ha fehér történelmi személyt fehér szinész játszik. Ez már a vicc kategória, mert pl a nagyfiúk c többrészes filmben is van fekete főszerepben, pedig 2000res évek eleje. Az pl ezerszer komolyabb, jobb film, mint egy újonnan megjelent.
Viszont horrort tekintve sokkal jobbak az új, animált filmek, mint a régiek. Azta, ellepték a amdarak a házat, micsoda ijesztő dolog, úristen. (Madarak c film) Mostani horrorok sokkal jobban össze vannak rakva, régebben konkrétan látni lehetett a hungarocell bábú felületén a hungarocell mintázatát :D gagyi.
Szerintem egyáltalán nem jogos a felvetésed, totál nincs így. Erre én mindig azt tudom csak mondani, hogy nyitott szemmel kell járni.
Ha valaki csak a mainstream dolgokból indul ki, mert csak azokról tud, az nem a filmipar hanyatlását jelenti, hanem az ő ismerettsége kicsi. BŐVEN vannak mindenféle stílusban, műfajban filmek. Európában is, amerikában is.
2
Azért a régebbi horrorfilmek mindegyikére sem igaz,hogy rosszabb a látványvilága mint az újabbaknak.
Például a régi 1982-es Dolog vizualitása szerintem semmivel sem rosszabb mint a 2011-ben készülté..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!