Csak szerintem igazságtalanság EZ az emberekkel szemben a sárkány hercegben?
Szóval végéig néztem a sárkány herceget, és észre vettem valamit ami nagyon szúrta a csöröm.
SPOILER!!!.
Mivel az emberek nem születtek arkánummal igy mágiát nem tudtak használni (Tudom, Callum herceg felfedezi a modszert hogy rendesen varázsoljanak de az késöbb volt) Ez elég nagy hátrány egy varázs világban igy az emberek "éheztek is szenvedtek is nem látták a kiutat"-(Az első sötét mágus Zierd állitása alapján amit a sárkány sol reagen nem tagadott)
Ezt azonban orvosolta a EGY ember aki létre hozta a sötét mágiát melyet az emberek is képesek voltak hassználni. Az ára néha egy élet kioltása volt, mint mondjuk kukacok vagy lepkék illetve súlyossérülések gyogyitása esetén egy őzet. Ezért viszont "gonosz"-nak nevezték az Elfek és sárkányok is száműztek MINDEN embert.
DE már most a sárkányok (akiket az elfek mélyen tisztelnek) eleve több életet pusztitanak el azért hogy életben maradhassanak ragadózó mivoltjuk miatt, igy elég képmutatás ez tölűk (arról már nem is beszélve hogy konkrétan egy egész városnyi ártatlant ölt volna meg az egyik ha életét feláldozva nem vakitotta volna meg őt egy fekete mágus)
Ami a legjobban zavar hogy a mágiával rendelkező Elfek és Sárkányok simán felajánlhatnák hogy segitenek az embereknek a mágiájukkal, cserébe azért hogy az embereknek ne kelljen használni olyasmit mint a sötét mágia.
De nem, a harmonia és béka népe, a természet is élet tisztelői elősször nép írtással fenyegetőztek, majd mi után látták hogy az emberek képesek ellenük harcolni, inkább "csak" száműzték öket egy olyan vidékre ahol nehezen maradnak életben. Ervin Fekete mágiája nélkül konkrétan kettő királyság lakosainak fele-fele éhen halt volna. De mondjuk a tűz nap Elfeknek ilyen baja nem votl.
Konkrétan jó érzés fogott el a sárkány király halálakor, pedig az a filmben egy katasztrófa.
Félre ne értsetek a sorozatot élveztem, csak ezt nehéz igy meg emésztenem tekintve "alsobrendű"ember mivoltomat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!