Mi az oka, hogy a filmekben ennyire éretlenek a vámpírok?
Számomra nevetséges, hogy többszáz, időnként többezeréves teremtmények a legtöbb filmben és sorozatban faék egyszerűségűek, és a motivációik egy tinifiúéval egyeznek meg.
Annyi idő alatt, nem ragadt rájuk kiemelkedő tudás, műveltség, önuralom, kifinomultság?
Miért olyanok, mint a szomszéd Janika, csak hegyes fogakkal? Ennyire a tinilányok kiszolgálására készülnek ezek a filmek?
Szerintem alapvetően olyat akarnak írni a forgatókönyv írók, aminek várhatóan lesz közönsége, (és igen, sok vámpíros anyag a tiniknek készül).
A művészfilmek ritkán aratnak a pénztárnál.
Írj egy vámpíros filmet, amiben úgy viselkednek a vámpírok, ahogy te elképzeled, lehet, hogy hiányt fog pótolni és sikere lesz.
Más írok is indultak már úgy, hogy nme találták meg a piacon, ami nekik tetszett volna és végül ők írták meg, amit kerestek.
Vannak versenyek, fesztiválok, ahova lehet küldeni anyagot.
Az interjú a vámpírral szerintem egy kivételt képez, ha még nem láttad akkor nagyon tudom ajánlani.
De nyilván a vámpíros filmek és sorozatok többsége tiniknek készül, igen, ezért olyan igénytelenek. Különösen a tini lányok nem olyan karakterekre vágynak, akiktől katartikus lesz a film, hanem olyat akiről áradozhatnak egymásnak a barátnőikkel.
Azért nélkülözik ezek a vámpíros sorozatok az élettapasztalatot és évszázadok alatt kialakult kifinomultságot, mert a közönség, akit céloznak maga is nélkülözi, ezért értékelni sem nagyon tudná ezeket.
Tini nézőknek tini karaktereket alkotnak, amikkel tudnak azonosulni. Ha meg lenne a karakterekben az a több évszázados mélység, amit hiányolsz, akkor a karakterek már felnőttek lennének, ez meg a tiniktől idegen, nekik ezek öregek lennének, nem tudnának azonosulni velük.
A felnőtt közönség meg már eltávolodott a vámpír sztoriktól, mert azokat az utóbbi időben kisajátították az ilyen tini sorozatok. Most már kimondottan rizikósnak érezheti bármelyik stúdió belevágni egy felnőtteknek szánt vámpír sorozatba. A felnőttek már a téma és rátapadt prekoncepciók miatt nem érdeklődnének iránta, így őket nem tudná megfogni, a tiniknek meg nem jönne be, mert nem ők a célközönség, így kudarcra van ítélve, szinte mindegy mennyire jól megcsinálnák. (Bár elvben készül egy Interjú a vámpírral sorozat, de ki tudja, mi lesz majd belőle.)
Ha végiggondolod, hogy milyen lenne egy 500 éves ember szerintem rájössz, hogy nem sok mondanivalója lenne egy ilyen embernek. Kb. leszarna mindent és egy dologra vágyna a halálra.
Ilyen depresszíós film se érdekelne senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!