Mi a kedvenc sorozatod, ami megfelel ezeknek a "feltételeknek"?
Keresek egy jó sorozatot, amit nézhetek, de nem találok semmi olyat, amit csak úgy elkezdenék nézni.
Szóval valami olyat keresek, ami egy teljes történetet mesél el az elejétől a végéig (tehát nem epizódonként más történik benne), nem a valóságban megtörtént dolgot mesél el, jó karakterek vannak benne és van benne valami misztikus (bár ez nem fontos). Ja és nem romantikus sorozat.
Ezek a kedvenc sorozataim: Lost, The Killing, Battlestar Galactica, The Expanse.
Nagyon jó még az Umbrella Academy is, ami szintén egy kerek sci-fi/fantasy történetet mesél el évadonként is, meg a három évadon átívelve szintén, remek hangulattal és karakterekkel, illetve karakter fejlődéssel is megspékelve.
A The Boys, Good Place, Upload, Alapítvány (Foundation), Halo, Altered Carbon, Farkas Gyermekei (Raised by Wolves), Severed, For all Mankind, Man in the High Castle, Humans, Real Humans sorozatok szintén mind epizódokon átívelő sci-fi sztorit mesélnek el.
#25 Ghost in the Shellből anime is sok féle van változó színvonalon.
Az első egész estés Ghost in the Shell anime rajzfilm (aminek remake-je lett a gyengén sikerült az élő szereplős film) a legjobb és az etalon.
Ennek van egy második része ugyanattól a rendezőtől, azt is érdemes megnézni.
Aztán csináltak belőle Standalone Complex címmel egy két évados rajzfilm sorozatot. Ezt is érdemes szerintem megnézni, bár kivitelben és történetben is alatta marad a nagy film színvonalának. Viszont a történet itt is érdekes.
Később lett további folytatásként egy Arise és egy Solid State Society (mini) sorozat, ezek már nem annyira jók, de akit érdekel a GITS világa, annak érdemes lehet ezeket is megnézni már csak azért is, hogy saját véleményt alkosson.
Az élő szereplős filmet csak ezek után (vagy pont hogy mindezek előtt?) és azzal a fontos kitétellel érdemes megnézni, hogy kivitelre jó lett, csak sajnos a sztorit mindezekhez képest úgy összekuszálták, hogy teljesen értelmezhetetlen, hogy mit is akartak vele csinálni és hova kéne illeszteni a többivel kapcsolatban - leginkább sehova, csak elfogadni, hogy láttál egy szépen kivitelezett akció filmet, aminek a sztorija önmagában úgy ahogy megáll, csak amíg nézed felejtsd el, hogy létezik ugyanilyen címen már valami, ami korszakalkotó volt és mindmáig értékes maradt...
Valóban van többféle, de nekem az első, és a Standalone Complex tetszett. Az Arise nálam a belelestem, de dobtam kategória, a Solid State Society meg még csak tervben van részemről.
A film, na igen.. Számomra az egy azok sorából, ami felhasznál egy nagy nevet egy középszerű dolog eladásához.
Shadowhuters
Once upon a time
Lucifer
Pretty little liars
Umbrella Academy is nagyon jó lett
Money Heist nem scifi, de a történet vezetése annak is nagyon jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!