Odaát 9.évad, Sam miért ilyen szemét Deannel?
Vágom én, hogy átverte, beengedett egy pszichoangyalt, de basszus, a másik opció, hogy hagyja meghalni. 4 éves kora óta azt sulykolta belé az apja, hogy "vigyázz Sammyre". Mégis mit kellett volna tennie? Egy ilyen családszerető testvérnek odavágni, hogy ne legyünk többé testvérek?! Persze, az igaz, hogy maga miatt IS tette, de nem az volt a fő, hanem az, hogy vigyáznia kell rá, meg az, hogy Sam normális életre vágyott, amit eddig még nem kaphatott meg és Dean nem hagyhatta, hogy úgy haljon meg.
Meg hát egyáltalán. A testvére. Minden normális testvér megtenné ezt. Erre közli Sam, hogy nem, ő nem tette volna meg. Szegény Dean, mit érezhetett már ..
Olyan ellenséges vele, meg mintha tényleg nem is tekintené már a testvérének, Dean meg bármit megtenne érte, még ezek ellenére is.
Nagyon utálom az ilyet.
Meg az a rész, amikor meghalnak és az életük legszebb pillanatai jelennek meg előttük, Samnak az összes arról szólt, hogy épp lelépett a családjától ..
Csóri Dean meg annyira kötődik hozzá, ez meg szarik rá.
Nem vágom...
Mégis miért Samet kéne sajnálni?
Hisz megmentette az életét.
Újra és újra és újra.
És Dean mindig ugyanazt kapja tőle: eltaszítást.
Amit Gádriel tett Sam testében, az Dean lelkén szárad, szóval még az sem lehet indok a haragra, hogy most miatta halott Kevin, mert Dean miatt.
Dean baszki mindent magára vállal, mindenért magát okolja, Sam meg hagyja ezt és még tesz is rá kettőt.
Akármennyire is hülyeségeket csinál, akkor is a testvére és akkor is jó cél vezérelte.
És mi az, hogy "azt hiszed több jót teszel, mint rosszat, de ez nem így van" ?! Baszki megmentette a világot, számtalan embert és a testvérét vagy 600x. Helyén a szíve, lelke, mindent jó céllal és szeretetből tesz. Cas is ezt mondta, hogy igen, hülyeséget csináltál, megint, de szeretetből tetted és csak ez számít.
Lehet én vagyok a hülye, meg Dean, de ha nekem lenne egy ilyen testvérem vagy barátom, azt se tudnám hogy imádjam, nemhogy még ellene forduljak.
Simán elnéz neki mindent, a legdurvább dolgokat is megbocsátja, mert neki a család az szent.
Benne olyan erős az összetartás, a szeretet, a védelmezés, hogy olyan nincs mégegy.
Bármit megtesz a szerettei jólétéért, ez bűn?
Igen, a túlzott szeretet toxikus. Dean egyfolytában figyelmen kívül hagyja Sam döntéseit. Ha a szerettem haldoklik nem veszem rá, hogy angyalkondom legyen belőle, hanem elengedem.
Csodálkoznak bazmeg, hogy minden kozmikus entitás haragszik rájuk, amikor egyfolytában ilyen f*szságokat csinálnak.
🙄
Haldoklik, akkor az a megoldás, hogy hagyja meghalni? Annak jobban örült volna, minthogy megmentette? Hát érdekesen van összerakva.
Ti örültetek volna, ha Sam meghal?
Meg amúgy az évad végén mondja neki, hogy hazudott. Szóval még csak nem is gondolta komolyan, olyanokat vágott hozzá, amikor meg Dean haldoklik, érdekes, tudja hívni Crowleyt, meg amikor démon lett, tudja neki mondani, hogy megmentelek, mert testvérek vagyunk. Akkor hirtelen a testvére? De amikor ő menti meg, akkor meg inkább ne legyünk többé testvérek?
Na mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!