Sárkányok háza 4. részében mi történt a bordélyházban?
A könyv szerint Daemon szopni tanítta meg Rhaenyrát. De a könyvet több nem megbízható narrátor alapján állította össze egy másik nem megbízható narrátor.
Az sokkal durvább, ami Cristonnal történt, amikor Rhaenyra lényegében megerőszakolta.
3. Nem a feszültséget fokozták, hanem Criston jelleme olyan, hogy nem szeretné megszegni az esküjét, ugyannakor az esküje része az is, hogy teljesítenie kell a hercegnő parancsait. Ezért akarja elvenni Rhaenyrát és ezért van mental breakdownja később.
A néző pedig miért drukkolna annak, hogy összejöjjenek? Criston Cole a királycsináló, aki megkoronázza Aegont. Rhaenyra egyik legnagyobb ellensége.
Olvastad a könyvet?
Bár én a zöldek oldalán állok, mert szerintem Rhaenyra és Daemon borzalmas emberek.
5. Benioffnak nem is dolgozik a sorozaton (szerencsére).
Criston és Rhaenyra teljesen mást akarnak. Criston tipikus fehér lovag vagy lovag fehér lovon, kicsit naiv, romantikus gondolkodású (kb. mint Sansa), az érzései Rhaenyra irányába így tiszták, ugyanakkor nem realisztukusak.
Rhaenyra viszont inkább csak testi vágyat érez, nincs sok köze a becsülethez. Ezt támasztja alá az is, hogy a bordélyban feltüzelés után csábítja el Cristont, nem igazán törődve az erényeivel. Rhaenyra szimplán csak kanos vagy szukás, nem tudom mi a megfelelő terminológia.
A szex köztük Cristont bemocskolja, Rhaenyrának meg csak a vágyai kielégítése.
A kapcsolat köztük nem romantikus és szerintem soha nem is szánták annak. Két nagyon más életszemléletű ember.
Criston csak lovag akart lenni. Mivel Rhaenyra "megrontotta", ezért úgy gondolta a becsület azt diktálja vegye el Rhaenyrát, ha már lovag nem lehet. Ezért halt volna meg olyan könnyen is az 5. részben, mert lovagként értelmét vesztette az élete és a második megoldást sem tudja végigvinni.
Criston szerintem nem azért akarja feleségül venni Rhaenyrát, mert vonzódik hozzá, hanem azért, mert elvette a szüzességét. És egy becsületes férfi elveszi azt a nőt, akivel elvesztette. (Lásd Robb Stark.)
Persze az öngyilkosság sem jön össze neki, mert először Alicent nem bünteti meg, aztán Joffrey megöléséért sem büntetik meg és a tényleges öngyilkossági kísérletet meg Alicent megakadályozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!