Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Megéri megnézni a Harry...

Megéri megnézni a Harry Potter filmeket?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, olvasta a Harry Potter sorozatot, és neki nagyon tetszett. Viszont már mindent lespoilerezett nekem amit egyszer lehetett, ezért nem látom értelmét elolvasni a könyvsorozatot, meg amúgy sem érdekelt eddig annyira. Nyilván úgy gondolom, hogy a könyv sokkal jobban át tudja adni a történetet, de egyik nap belepillantottam az egyik film egy részletébe, és nagyon tetszett. Szerintetek érdemes megnézni a film sorozatot? Mennyi eltérés van a filmek és a könyvsorozat között?
2022. aug. 23. 16:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

a filmeknek nagyon jó a látványvilága és a hangulata. Megéri megnézni egyszer mindenképp.

Ja és a zene... John Williams a legnagyobb

2022. aug. 23. 21:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Megéri megnézni és elolvasni is őket, szerintem klassz dolog átélni az egész történetet. Viszont mind a könyveket, mind a filmeket középszerűnek és sablonosnak tartom. Rowlingot az egekig magasztalták, mert a HP sorozat hatására egy időben megugrott a fiatal olvasók száma, ugyanakkor a regények irodalmi értéke nem túl magas.

Úgy fogalmaznék, hogy ha van rá időd, tedd magadévá, de ha nem, az sem baj.

2022. aug. 23. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
én is 1-2 hónapja néztem végig minden részét, és hát eléggé nagy csalódás ahhoz képest mekkora hájpot kapott, annyira de annyira sok logikai hiba van benne, amiknek anno utána néztem neten, fórumokon hátha tudja rá valaki a választ és senki se, az egész harry potter világ tele van lukkal, aztán nyilván ha valaki nem koncentrál erre akkor annak egy jó szórakozás
2022. aug. 24. 08:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A filmben valóban vannak logikai bakik, de a könyvek sokkal jobban vannak felépítve. Nyilván itt is vannak apróbb hibák, de hét kötetről beszélünk, az lenne csoda, ha egy ilyen sem lenne.

A filmeket érdemes megnézni, de lesznek részek, amiket nem fogsz érteni, kérdező. A könyv jobban kifejt bizonyos témákat, míg a film felületesen kezeli őket, vagy éppen önmagának mond ellent. Rengeteg olyan könyves szabály van, amit a filmben is hangoztatnak, ám nem tartanak be.

Ha érdekel, olvasd is el. A könyvek még azoknak is sok újdonságot nyújtanak, akik csak a filmeket látták. Minél későbbi könyvről beszélünk, annál inkább. De már az első kötetből is rengeteg jelenet kimaradt, később pedig teljes és fontos cselekményszálak és karakterek maradtak ki a filmekből (pl Bumfolt, Winky, a Tekergők sztorija, Vitrol titkos módszere, Piton sérelme és rendes háttérszorija, az M.A.J.O.M., Marietta, Voldemort családjának története, Dumbleodre fiatalokra, a Szent Mungó Ragálykúráló Ispotály, és még hosszasan lehetne sorolni. Ezek mind fontos dolgok voltak a könyvekben, a filmekben jó, ha kettőt említettek közülük).

2022. aug. 26. 00:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is a könyveket ajánlom. A filmekben eléggé heroizálják Pottert, a könyvben meg benne van, hogy ő tulajdonképp csak egy gyerek, aki mindig rossz időben van rossz helyen de aztán mindig szerencséje van. Így azért sokkal könnyebb azonosulni vele.
2022. aug. 26. 19:41
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen amúgy, Harry a könyvekben sokkal jobb fej, vicces beszólásai és gondolatmenetet vannak. A filmben mindig nagyon komoly és szenvedő, pedig a könyvekben sokszor átjön, hogy hát azért egyértelműen James fia. De persze a filmekben James is... Ehh:D
2022. aug. 26. 19:58
 17/17 anonim ***** válasza:
Igen. De a könyveket is ajánlanám részletesebbek.
2022. nov. 22. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!