Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nem értem ezeket a Fehér...

Nem értem ezeket a Fehér éjszakák című filmmel kapcsolatban. Esetleg valaki?

Figyelt kérdés

Tudom volt már pár ilyen kérdés de nézzétek el nekem tényleg suttyó vagyok.

1. Mibe halt meg az elején a lány családja?

2. Miért hagyta a lány a végén meghalni a fiúját + miért mosolygott?

3.Kiderül a filmből,hogy ez a közösség miben hisz, mire volt jó a 3. fiú kinyirása előtt a kislány megkeféltetése, miért vette őket körül a a többi pucér nő, jelentett e valamit az a rusnya, torz arcú nő, a csávó miért menekült ki a házból miután megkefélte a lányt? Meg tényleg miről szólt ez az egész "fesztivál" - rituálé sorazat?

#Fehéréjszakák
2022. aug. 23. 03:46
 1/6 anonim ***** válasza:
13%
Ezt a filmet sem azért csinálták, hogy értelme legyen, nem kell rajta gondolkodni, nincs válasz.
2022. aug. 23. 04:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem, Dani testvére öngyilkos akart lenni, ehhez kipufogógázt használt (azzal a csővel egyenesen a tüdejébe engedte), leragasztotta a szülei szobájának az ajtaját, mégis beszivárgott oda annyi, hogy meghaltak alvás közben.

Az egész film arról szólt, milyen rossz a kapcsolatuk. A fiú sajnálatból volt vele, rosszakat mondott róla a háta mögött, a lány nehéz időszakon ment keresztül, ő a szeme láttára flörtölt más lányokkal, aztán meg meg is csalta egy beteg rituálé keretein belül, amit a lány meglátott. A sok trauma, megpróbáltatás után, amin keresztül ment szerintem az lett volna furcsa, ha nem borul meg az agya. Szerintem érthető volt, miért örült a halálának.

A fiú azért hívta oda a "barátait", hogy bevonzzák őket a közösségükbe, és ők is a tagjaivá váljanak. Kellenek új tagok a vérfrissítés miatt. Persze előtte kiszelektálták őket, megölték azokat, akik nem tisztelték a hagyományokat, szabályokat szegtek. A "kislány megkeféltetése" gyereknemzés miatt volt. Nem volt olyan sok tagja annak a csoportnak, szerintem már mindenki rokonságban állt egymással, ezért a fiút választották ki a gyereknemzésre. Emlékszel, amikor Dani sírva kiborult, és a fiatal lányok körülvették, és vele együtt pánikoltak, sírtak? Ebben a közösségben az emberek nagyon együttérzőek, ha az egyikük örül, a többiek is, ha szomorú, vele együtt sírnak, ezért volt ott a gyereknemzésnél a többi asszony. A lány szüzességének elvesztését is együtt élték át.

A torzszülött vérfertőzésből született gyermek volt. A néhai vérfrissítés által elkerülik a vérfertőzést, de vannak olyan rituáléik, amikor kifejezetten a vérfertőzés a cél, mert a hitük szerint az ilyen gyermekek nagyon különlegesek, épp a másságuk miatt.

A fiú erősen be volt drogozva a rituálé alatt, de még így is megfeküdte a gyomrát a furcsa, abszurd helyzet, ezért szaladt el onnan.

Ezt a fesztivált ritkán tartják meg. A csoport összhangban él a természettel, egymással is, mindenkinek megvan a maga helye, szerepe, boldogok. A fesztivál a hitükhöz kapcsolódik, áldozatokat mutatnak be, de olyan embereket, akik már egyébként is az életük végén vannak, nem is tűnnek szomorúnak a halál miatt.

A Youtube-on sok elemző videó van a filmről, szerintem érdemes őket megnézni, pár dolgot én is ott értettem meg a filmmel kapcsolatban.

2022. aug. 23. 09:30
 3/6 A kérdező kommentje:
#2 Így aztszem nekem is kezd össze állni de azért ma nem szoktunk valakit azért felgyújtani mert megcsal.
2022. aug. 23. 10:34
 4/6 A kérdező kommentje:
#3 A fiúról meg nem emlékszem,hogy kibeszélte volna a lányt. És arra se,hogy flörtölt volna mással. Csak azzal a lányal hozták össze valahogy.
2022. aug. 23. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt egyébként nagyon elénk tolva, hogy nem jó a kapcsolatuk, inkább csak sok kicsi jel utalt erre. Pl: Amikor az egyik fiú ajándékot ad Daninek szülinapjára, és megemlíti, hogy a barátja elfelejtette felköszönteni. Ekkor azt mondta Dani, hogy az ő hibája, mert nem szólt előre a barátjának, hogy szülinapja lesz. Vagy amikor Dani jogosan számon kéri, hogy a srác barátaitól tudta meg, hogy másfél hónapra elutazik. A fiú a végén manipulálással elérte, hogy a végén még a lány kérjen bocsánatot tőle. És többször is előfordult a film során, hogy úgy manipulálta, hogy végül úgy tűnjön, ő a tökéletes barát, a lány meg rosszul érezze magát, pl: a gombázás előtt. Vagy már a film legelején, amikor elhívja az utazásra, mert azt hiszi, hogy úgy sem megy el, ő mégis jó színben tűnik fel. Az összes jelenetük ilyen mozzanatokból áll, minden pillanatuk bújtatottan ugyan, de toxikus.

Volt, hogy a vöröshajú lány direkt meglökte tánc közben a fiút, aztán összenéztek, és hirtelen a srác már csatlakozott is a tánchoz. Meg többször is volt, hogy összenéztek.

Azért szeretem ezt a filmet, mert nincs semmi kimondva benne, minden kis utalásokból áll össze. Mint amikor mutatják a rajzokon azt a szerelmi történetet, amikor a lány a szőrzetével és a vérével csábítja el a fiút, aztán az egyik étkezés alkalmával észrevehető, hogy Dani barátjának az itala néhány árnyalattal sötétebb, mint a többieké, meg "hajszálat" talál az ételben. Nincs kimondva, de tudod, hogy mi történt. Imádtam :D

2022. aug. 23. 11:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Meg na tehát miért csak a lány ágyat sikerült kimosni a többiek ha polyénosan is de mindvégig ódszkodtak ettől a közösségtől. A lánynak meg láthatóan azért könnyebb volt. Meg na azért ő is látta a meg vérsasozott kitömött szemű fickót meg kertbe fejjel lefelé temetett néger barátjukat. Meg a másik megnyúzottat stb.
2022. szept. 17. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!