Alakíthat hitelesen egy buta színész egy okos karaktert?
Azért ez így elég tág, mert mit/kit nevezünk butának?
Ha valaki színésznek áll és eléri, hogy szerepeket kapjon, akkor nem hiszem, hogy annyira buta lenne.
Vagy az ilyen trash youtube "sztárokat" érted buta alatt, akik Mónika shoemwban voltak stb?! Így nézve akkor nagyon elméleti a kérdés és valószínűleg a szöveg megtanulásánál elbukna a dolog.
2 egy jó példa. Áthelyezi NY-ból a rendőrség, egyértelműen rendőr. Vagy a kilencedik kapuban is - régiség-könyv ügynökként.
Amcsi színészekről nem mernék - nem ismerem őket annyira- véleményt formálni hogy mennyire intelligensek.
Ha jó színész az illető, akkor el tud játszani okos szerepeket is, ez a színészet lényege. A szövege előre meg van írva, és általában nem kell pl bonyolult számításokat végezni a szerepet eljátszva sem, de max megtanulja fejből. A való életben is vannak olyan emberek, akik buták, de jól színészkednek, és sok embert be át tudnak verni.
Sokkal nehezebb az, de ilyet is láttam már, amikor egy csúnyácska színésznek/színésznőnek egy vonzó embert kell eljátszania meggyőzően.
Gerard Depardiu, Barbara Streisand kifejezetten csúnyák, de van pár jópasi/jónő szerepük. Vagy pl Julia Roberts nekem tetszik mint nő, de van pár film, amiben tud úgy nézni, hogy szépnek látom pár percig.
Azért sokszor előfordul, hogy zsenit alakít egy színész, de nem hiszem, hogy IQ alapján választanak hozzá embert. :D Vagy pl. láttam már remekül eljátszott pszichopata gyilkost, pedig egy átlagos ember el sem tudja képzelni, milyen folyamatok zajlanak le egy ilyen ember fejében.
De amúgy a jó/híresebb színészek között én még nem nagyon találkoztam olyannal, aki butának tűnt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!