Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Csillagok háborúja 1977 es...

Csillagok háborúja 1977 es epizódja megtekintése egy 6 éves gyermeknek még nem való?

Figyelt kérdés
2022. aug. 16. 17:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10, nem mondod! Nem is a felnőtteknek szánt mesékre gondoltam. Ezért írtam így hogy RAJZFILM GYEREKEKNEK.
2022. aug. 16. 22:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Csak meg tudod szűrni 10es hogy melyik valós gyerektartalom, nem? Ha van gyereked, őszintén remélem hogy így van.
2022. aug. 16. 22:04
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az Új remény még talán mehet, bár mindössze 6 éves gyereknek talán az is határeset, de az 5-6. részeket ebben a korban még nem javasolnám, főleg a wampás, rancoros részek miatt.
2022. aug. 16. 23:23
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha egy rész mehetne, akkor melyik lenne az. A fiamat is kb a robotok, a lézerkard és pár szereplő nyugozi le, na meg azok a járművek
2022. aug. 16. 23:35
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Mutasd meg neki a 2008-as animációs Klónok háborúja filmet.
2022. aug. 16. 23:43
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

12, ez most nem a megszűrésről szól. Én konkrétan emlékszem, amikor 6--7 éves koromban először találkoztam konkrétan ezekkel a filmekkel és életem meghatározó élménye volt, azóta csak a Disney tudott beleszarni ebbe az élménybe:D

Kérdező!

Ha egyet kell, akkor szerintem a Baljós árnyak legyen. Ott nincs ember-ember harc, hisz végig droidokkal harcolnak, cserébe van egy Istencsapása Jar Jar Binks, amit akármennyire is nem szeretnénk, szeretik a kisgyerekek:D

És tele van izgi járművel, fogatversennyel, fura lényekkel, droidokkal, mindenfélével.

Igen, a végén van egy Darth Maul aki viszont sztereotipikusan gonosz karakter, és végtelenül badass a dupla fénykardjával. Qui-gon halála szomorú, de egyáltalán nem traumatizáló.

És nem utolsó sorban a filmgyártási technológia sokkal inkább hasonlít ahhoz amit a mai gyerekek megszoktak. Zöldhátteres az egész, de színes-szagos. A régi trilógia marionett-Yodáját sokkal nehezebb lenne megmagyarázni a gyereknek, hogy miért olyan ronda amilyen:D

2022. aug. 16. 23:44
 17/20 anonim ***** válasza:

A Baljós árnyakból elegánsan kihagyta az előző, hogy egy anyát és gyerekét rabszolgaként tartanak.

És hiába jön a felmentő sereg tízévvel később, az anya nem szabadulhat, élete végéig szenvedésben élhet. A gyereket pedig elszzakítják az anyjától, azért, hogy fegyvert csináljanak belőle.

Ja és a főhőst majdnem élve felfalja egy tengeri szörny. Csak aztán inkább egy még nagyobb szörny eszi meg az elsőt.

Az megvan, hogy Jar jar a barátunk lesz, majd miután megkedveltük, pont ugyanúgy kinéző másik gunganokat mészárolnak le a droidok? Szétlövik őket, felrobbantják.

Padme elleni orgyilkos merénylet ebben van? Lehet, hogy az már a következő rész, amikor a hercegnő gyerekkori barátját agyonlövik és meghal.

Tény, hogy ez tele van erőszakkal, verekedéssel, gyilkolással,szenvedéssel.

Ha ilyesmit szeretnél a gyerekednek, hajrá.

Én a magam részéről megvárom amíg eléri a hivatalos korhatár besorolást minimum. Ha 45 éve kint van a film, akkor remélhetőleg pár év múlva is kint lesz.

És nem, egy mese nem attól lesz gyerekeknek való, hogy hercegnő van benne.

2022. aug. 17. 05:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Én is az animációs sorozatot mondanám, ha már nagyon ragaszkodsz a Star Wars-hoz 6 évesnek. De igazából nem dől össze a világ ha később nézi meg. Érdekli még sok 100 más dolog gondolom...
2022. aug. 17. 06:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 17essel.
2022. aug. 17. 06:29
 20/20 anonim ***** válasza:
67%

1es, te az a fajta vagy, aki a "csigabiga gyere ki, ég a házad ideki" kapcsán élve felgyújtott állatok miatt akad ki, igaz?:D A felsorolt jelenetek egyike sem explicit. Egy 6 éves nem érti a rabszolgaság lényegét, a nagy hal egyszer sem ér hozzá a suhanbongóhoz, a gunganek harca meg egy nettó bohóckodás, hiszen végig JarJart mutatják aki... hát... hozza a formáját:D Egyetlen olyan jelenet sincs, ahol látnánk ahogy lelőnek egy gungant.

Speciel én az animációs sorozatot baromira nem ajánlanám.

Egyrészt történetileg a klónháborúk alatt játszódik, azaz a 2. és a 3. rész között, ami ha nem látta a filmeket, elég nehézkes érteni hogy ki kicsoda.

Másrészt... A Baljós Árnyak egy békeidőszak végét mutatja be. A Clone Wars meg konkrétan egy háborút. Hátizé:D Minden epizódjában folyamatosan lövöldöznek és azt tervezik hogyan pusztítsanak nagyob bmértékben mint eddig:D

Ráadásul a saját testvérét mágia miatt meggyilkoló Savage, a megcsonkolt és megőrült maul még 15-6 évesen is para:D Ráadásul Ahsoka Tanot ártatlanul vádolják meg egy merénylettel ami és rámutatnak, hogy a Jedik, azaz a Jó nem is annyira tiszta és Jó.

A gyerekek értik a céllal történő viaskodást. Értik, ha valaki Jó és ha valaki Rossz. Megértik, hogy a Gonosz ártani akar. Azt viszont nem értik, ha a Jó mégsem Jó. És a Clone Warsban pontosan ez törétnik.

2022. aug. 17. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!