9
Ja, hogy te az a fajta ember vagy, aki megnéz egy Chaplin-filmet, és azt mondja: "Hú de szar, fekete-fehér és még hangja sincs!"
Nem, az a fajta vagyok, aki halad a korral és netflixet meg amazont néz film+ és jockytv helyett.
Aki tud és szokott feliratot olvasni sorozat közben, ha épp nincs még szinkron, és aki nem vallja azt az idióta sémát, hogy “régen minden jobb volt”, mert ma is készülnek tömegével csapnivaló filmek/sorozatok, ahogy régen is volt jó.
De itt speciel a columbo volt a kérdés, és arra írtam, hogy az nem tartozik szerintem a jók közé. Ennyi.
Chaplint meg ne keverd ide.
Ő nem csak színész volt, maga írta és rendezte a filmjeit. Amit csinált az inkább volt koreográfiai művészet, mint mezei szereplés. Ezért is emelkedett ennyire ki.
Kérte valaki, hogy adjak pár tippet nekem mik jöttek be:
- True Detective (A törvény nevében),
- The Killing (Gyilkosság),
- The Wire (Drót),
- The Bridge (A híd),
- The Night Of (Aznap éjjel),
- Top of the Lake (A tó tükre),
- The Sinner (A tettes),
- Mindhunter (bár ezt nem fejezték be sajnos - az egyik legjobb volt, hasonló mint a true detective)
Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a krimit, és érdekli hogyan is történhet egy valódi nyomozás (persze ez is csak szemlélteti, de ezerszer élethűbben), ellentétben a columboval. 🙂
Nyilván nem lesz meg az a Peter Falk féle nyomozós bája, ami a nyugdíjasok ezreit tv elé ülteti, és ne várjuk a happy endet sem ahogyan a columbonál megszoktuk.
Cserébe viszont nem tapossák agyon a sorozat élményét rögtön azzal, hogy bemutatnák az első 2 percben a gyilkost, és hagyják, hogy a nyomozókkal együtt tudjuk majd meg az információkat, ahogyan a végkifejletet is.
Röviden ennyi a különbség egy jó és egy rossz nyomozós sorozat között.
Biztosan jó a könyv is belőle, azt nem olvastam. A sorozatról azt tudom elmondani spoiler nélkül, hogy a 70-es évekbe repít vissza, amikor is elkezdték a gyilkosok profilozását, elemzését. Ami a különlegessége ezen kívül, hogy megtörtént eseteket dolgoznak fel. Remek két évad volt, kár hogy a rendező ennyire kimerült benne, és új sorozatba kezdett.
Az meg, hogy reagáltál a kommentemre, és ennyire lepontoztak miatta (én zöldet adtam), ez az itteni gyepes banda szokása. Nem meglepő, 2 ember nagyon magára vette a véleményemet, és mindent létezőt lepontoz, ami hozzám köthető. Legyenek boldogok vele..
A 6-8-11-es válaszoló a kedves 74%-os, aki látott minden részt, magáénak érzi a sorozatot, valamint ezerrel mínuszol, ha van olyan életforma a világon, aki/ami ezt máshogy gondolja. Tipik szarrágó, ha engem kérdeztek, én azért mégis szólnék hozzá.
A te döntésed, hogy mit szeretsz, és mit nem, de ne essél abba a hibába, hogy gőgösen, és beképzelten osztogatod a mínuszt!
Nem kötelező mindent választ pontoznod, mert kurvára nem te vagy itt a megmondó bíró.
Többet nem írok ide, ahogy te is néma maradtál ész érvek nélkül..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!