Melyik Agatha Christie-filmet szeretitek legjobban?
Mármint ami az ő könyveinek egyikén alapul. Megnéznék ma egyet, de nem tudom, melyiket lenne érdemes. Melyiket javasoljátok?
(Bármilyen fura is, szerintem egyet sem láttam még tőle. Tudtommal a leginkább "kötelező" a Gyilkosság az Orient expresszen és a Halál a Níluson, de fogalmam sincs, valóban ezek-e a legjobbak.)
Hát én inkább minisorozatot mondanák: And then there were none.
Nekem ez tetszett a legjobban.
Én az új, Kenneth Branagh-féle feldolgozásokat hanyagolnám. A Gyilkosság az Orient expresszen szerintem nem volt egy jó film, a Halál a Nílusonról meg még rosszabbakat hallottam, úgyhogy még nem is bírtam magam rávenni, hogy megnézzem.
A David Suchet főszereplésével készült Poirot sorozatnak viszont van sok nagyon jó része. A későbbiek sima filmként is megállják a helyüket, mert nem igazán függenek össze, és a hosszúságuk is egy filmhez hasonlít. Nekem pl. Az ABC-gyilkosságok tetszett nagyon, de van több jó rész is. IMDb-n mindegyiknek van külön értékelése, ha ez számít neked valamit (bár a legjobbra értékelt, utolsó résszel szerintem ne kezdd :)).
Az egyes által javasolt Tíz kicsi katona minisorozat nekem is tetszett, igaz, már több éve volt, hogy láttam.
Ha mindenképp játékfilmhez ragaszkodsz, akkor a Gyilkosság az Orient expresszen 1974-es változatát javasolnám a 2017-es helyett. A Halál a Nílusonnak szintén van egy régebbi, 1978-as feldolgozása. Ezt bevallom, nem láttam, de jókat olvastam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!