Darth Sidious mitől lett ilyen hatalmas sith nagyúr?
Tudtommal a Sötét oldal ereje az érzelmekből származik. Az olyan érzelmekből, mint a harag, a félelem, a féltékenység.
Én jól ismerem ezeket az érzéseket, mivel én is ilyen vagyok, mert szegény családból származok és épp ezért tele vagyok gyűlölettel, kisebbségi komplexusokkal, pénzéhséggel és beteges hatalomvággyal, vissza akarom adni a világnak a megaláztatásokat, amit gyerekként átéltem. Szóval átérzem a helyzetet.
Ilyen volt Anakin is, aki gyerekként rabszolgaként élt és bár kiválasztották jedinek, soha nem kapta meg az elismerést, amire vágyott, aztán elvesztette az anyját és a feleségét is. Így lett belőle Darth Vader.
De Sidious? Ő egy gazdag, arisztokrata családból származott és mindene megvolt. Mitől lett volna akkor ekkora haragban a világgal? Miből merítette hát az erejét?
Talán attól, hogy a sötét oldal mély és át fogó érzelmei mellett rend kívül magasrendű intelligenciával is rendelkezett.
/=Képes volt át látni a helyzetet, hogy a jedik által támogatott Köztársaság hova vezet./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!