A férfi hangok sokkal jellegzetesebbek, mint a nőiek?
Pl. ami a magyar szinkront illeti, elég sok férfi hangot ismerek, elég csak kimondani a nevét a színésznek, és a legtöbb esetben már hallom is a hangját a fejembe, és mindig észreveszem, ha egy férfikarakternek megváltozik a szinkronja. Ellenben sokkal kevesebb női hangot jegyzek meg, és sokszor észre sem veszem, hogy lecserélték a szinkronszínésznőt. Mondok egy példát. Nemrég néztem végig a Balfékek című sorozat 1. évadát. Az imént kerestem egy jelentet, így több epizódba is újra belekukkantottam. Nagy meglepetésemre kiderült, hogy a karácsonyi részben a bemondó szerint nem Czető Zsanett adja a hangját az Alison Brie által megformált karakternek, hanem Csifó Dorina. De én alig érzek különbséget, és először fel sem tűnt a váltás.
Vagy ott van Courtney Thorne-Smith, akit más szinkronizál a Jim szerint a világ c. sorozatban és a Két pasi meg egy kicsiben. De ezt sokáig észre sem vettem...
Szerintem attól függ hogy a való életben kikkel veszed körbe magad, kinek a társaságát keresed, stb.
Az én életemben szinte csak nők vannak, és majdnem minden női szinkronhangot megjegyzek, a színésznőkre több figyelmet fordítok, mint a férfi színészekre, sőt, több női énekest is hallgatok,mint férfit. Nem tudatosan, inkább csak feléjük húz a szívem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!