Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek ez egy jó alapkonc...

Szerintetek ez egy jó alapkoncepció egy filmhez?

Figyelt kérdés
Egy ember megtudja, hogy napjai vannak hátra, ezért úgy érzi, már nincs jelentősége annak, ha életfogytiglanira ítélik. Így elhatározza, hogy bosszúból mindenkit megöl, aki valaha ártott neki...

2022. júl. 18. 21:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Nekem tetszene. De legyen kreatív a gyilkolásban.
2022. júl. 18. 21:34
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
Jó csak,túl egyszerű.Ilyet vagy hasonlóakat már találtak ki.Olyan lenne a jó,ami teljesen egyedülálló.Ami még soha senkinek sem fordlt meg még a fejében.Ilyen kellene,és az nagyot ütne.De sajnos amit leírtál,az egy tök átlagos ötlet.
2022. júl. 18. 21:36
 3/13 anonim válasza:
97%

Egyetemet végzett filmkritikus és forgatókönyvíró vagyok. Érdekes az ötleted, lényegében több, már látott elemet kombinálsz. Vannak filmek, amik pont erről a "mindjárt meghalok, szóval mit kezdjek a hátralévő napjaimmal" kérdésről szólnak (pl. Bakancslista) és megint vannak filmek, amik hasonló bosszútematatikára épülnek. (pl. Bűn éjszakája), de ezt a két dolgot így kombinálva még talán nem láttam sehol.

Minden esetre forgatókönyvírói szempontból kulcsfontosságú kérdés, hogy mégis miért dönt a főszereplőd egy ilyen ámokfutás mellett? Miért ezt látja a legjobb megoldásnak? Mi motiválja? Ezt nagyon ki kell találnod és ki kell dolgoznod, különben nem fog működni a sztorid.

Egyénként ne hallgass a második válaszolóra. Szinte képtelenség manapság már teljesen eredeti ötleteket kitalálni, és nem is attól lesz jó egy film, hogy eredeti ötletekre épül. A megvalósítás eredetisége a fontos, nem pedig az ötleté. Csomó olyan film van, amik unalomig ismert alaptörténettel dolgoznak, de az egyedi megvalósításuk miatt mégis üdének és újszerűnek hatnak. (pl. A világ legrosszabb embere)

2022. júl. 18. 22:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt akár érdekessé lehetne tenni úgy is, hogy a felütése az, amit írtál és a film magáról az emberről szól, hogy mi vitte el odáig, hogy az utolsó napjaiban gyilkoljon és ne a szeretteivel legyen. Tehát pl az első pár percben hallunk a betegségről és arról, hogy mihez akar kezdeni, majd 1,5 órán át ki van fejtve a múltja, hogy értsük miért jutott erre a döntésre és együtt tudjok érezni vele a néző, még akkor is, ha szörnyű tettekre készül. Aztán lehetne csattanó is a végén. Azt már rád bízom. De lenne ötletem.
2022. júl. 18. 23:25
 5/13 anonim ***** válasza:
Alapvetően igen, mert ki lehetne belőle hozni egy jó filmet, ha megfelelően ki van dolgozva és a megvalósítása is jó.
2022. júl. 18. 23:37
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

1-es!

Az egyetemen nem tanították meg, hogy a mindenesetre összetett?

Hova züllöttek az egyetemek? Jóságos Isten!

2022. júl. 19. 01:37
 7/13 anonim ***** válasza:
3%

Mármint 3-asnak, a “filmkritikusnak”.

Jajj!

2022. júl. 19. 01:38
 8/13 anonim válasza:
95%

Kedves 6-os!

Én legalább el tudok számolni 3-ig ;)

2022. júl. 19. 11:08
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem itt a legnagyobb kérdés, hogy milyen irányba vinnéd el a filmet? Akciófilm, horror, dráma is lehet belőle.

Mi az indok, a motivácó? Mert, ha egy "normális" embernek elméleti síkon eszébe is jut ilyesmi, nem gondolom, hogy tettlegességig elmenne. Szóval, szerintem érdemes mélyen belemenni a miértekbe.

Nekem tetszik a 4es ötlete, de talán lehetne párhuzamosan a két síkot, amik bemutatják a jelent, tehát, hogyan cserkészi be az áldozatát, és miként végez vele, közben pedig a múltat is megismerjük, hogy miért. Talán ehhez a felütéshez a pszichothriller áll legközelebb, ha belegondolok.

Kíváncsi vagyok, te milyen irányba vinnéd el a sztorit, úgy könnyebb megmondani, működőképes lehet-e. Maga az alap jó, ha csak abból indulok ki, hogy ilyen szinten el tudtál vele gondolkodtatni néhányunkat. :D

2022. júl. 19. 13:23
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazából csak kipattant a fejemből, amit leírtam, mélyebben nem mentem bele, de egyetértek a legtöbb dologgal, amit írtok, úgyhogy majd továbbgondolom mindenképpen

4-es, fogadjunk, hogy az a csattanó, amire gondolsz, hogy mégsem hal meg a hősünk :D

2022. júl. 19. 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!