Szerintetek ez egy jó alapkoncepció egy filmhez?
Egyetemet végzett filmkritikus és forgatókönyvíró vagyok. Érdekes az ötleted, lényegében több, már látott elemet kombinálsz. Vannak filmek, amik pont erről a "mindjárt meghalok, szóval mit kezdjek a hátralévő napjaimmal" kérdésről szólnak (pl. Bakancslista) és megint vannak filmek, amik hasonló bosszútematatikára épülnek. (pl. Bűn éjszakája), de ezt a két dolgot így kombinálva még talán nem láttam sehol.
Minden esetre forgatókönyvírói szempontból kulcsfontosságú kérdés, hogy mégis miért dönt a főszereplőd egy ilyen ámokfutás mellett? Miért ezt látja a legjobb megoldásnak? Mi motiválja? Ezt nagyon ki kell találnod és ki kell dolgoznod, különben nem fog működni a sztorid.
Egyénként ne hallgass a második válaszolóra. Szinte képtelenség manapság már teljesen eredeti ötleteket kitalálni, és nem is attól lesz jó egy film, hogy eredeti ötletekre épül. A megvalósítás eredetisége a fontos, nem pedig az ötleté. Csomó olyan film van, amik unalomig ismert alaptörténettel dolgoznak, de az egyedi megvalósításuk miatt mégis üdének és újszerűnek hatnak. (pl. A világ legrosszabb embere)
1-es!
Az egyetemen nem tanították meg, hogy a mindenesetre összetett?
Hova züllöttek az egyetemek? Jóságos Isten!
Mármint 3-asnak, a “filmkritikusnak”.
Jajj!
Kedves 6-os!
Én legalább el tudok számolni 3-ig ;)
Szerintem itt a legnagyobb kérdés, hogy milyen irányba vinnéd el a filmet? Akciófilm, horror, dráma is lehet belőle.
Mi az indok, a motivácó? Mert, ha egy "normális" embernek elméleti síkon eszébe is jut ilyesmi, nem gondolom, hogy tettlegességig elmenne. Szóval, szerintem érdemes mélyen belemenni a miértekbe.
Nekem tetszik a 4es ötlete, de talán lehetne párhuzamosan a két síkot, amik bemutatják a jelent, tehát, hogyan cserkészi be az áldozatát, és miként végez vele, közben pedig a múltat is megismerjük, hogy miért. Talán ehhez a felütéshez a pszichothriller áll legközelebb, ha belegondolok.
Kíváncsi vagyok, te milyen irányba vinnéd el a sztorit, úgy könnyebb megmondani, működőképes lehet-e. Maga az alap jó, ha csak abból indulok ki, hogy ilyen szinten el tudtál vele gondolkodtatni néhányunkat. :D
Köszönöm a válaszokat, igazából csak kipattant a fejemből, amit leírtam, mélyebben nem mentem bele, de egyetértek a legtöbb dologgal, amit írtok, úgyhogy majd továbbgondolom mindenképpen
4-es, fogadjunk, hogy az a csattanó, amire gondolsz, hogy mégsem hal meg a hősünk :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!