Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Túlélné a civilizációnk az...

Túlélné a civilizációnk az Érkezés történetét? SPOILER

Figyelt kérdés
Ugye a történetben az emberiség megtanul egy nyelvet, aminek az elsajátításával az emberek látják a jövőjüket. Szerintem ez tragikus következményekkel járna, hiszen a gondolkodásunk, eddigi fejlődésünk alapja az egyén és a közösség sorsának javítása, a hit és a remény, hogy valamilyen ideális állapot felé tartunk.. Mondjuk az igaz, hogy a történet nem tér ki arra, hogy a látott jövő mennyire alakítható, vagy hogy amolyan Dr. Strange-ekként, mindenki számos jövővariációt ismerhet-e meg.
2022. júl. 6. 22:56
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
Az Érkezés az egyik legfosabb film, amit valaha láttam... A csaj megfejtette az idegenek nyelvét, kitalált egy fordítást és akkor amit közölni akartak, az valóban azt is jelenti? Mert ő azt mondta? És? Miért is?
2022. júl. 7. 03:48
 2/5 anonim ***** válasza:

"a hit és a remény, hogy valamilyen ideális állapot felé tartunk.."

Én sosem gondoltam ezt. Miért tartanánk ideális állapot felé? Mitől változna annyit a világ? Ez konkrétan lehetetlen.

2022. júl. 7. 08:13
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

1. Ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy. Egy nyelvészeti hipotézist gondol tovább a film, ami szerint magának a nyelvnek hatása van a gondolkodásunkra: tehát nem csak mi fejezzük ki a nyelv által azt, ami a fejünkben van, de visszafelé is működik és maga a nyelv is hatással van arra, ami a fejünkben van.

[link]

2022. júl. 7. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Nem a nyelv megtanulása miatt látta a jövőt a csaj (Amy Adams). Hanem az idegen lények úgymond megmutatták neki, hogy ŐK látják a jövőt. Vagy agyfajta ajándékként adták neki ÁTMENETILEG. Mintha én mutatnék neked egy klassz zeneszámot. Olvastam az eredeti könyvet, abban így volt, filmben is ez jött át nekem. Így semmi különös nem lenne, jöttek, megmutatták magukat, majd elmentek. Ha megmaradna a jövőbe látó képesség, az emberiség pikkpakk elpusztítaná magát.
2022. júl. 7. 13:13
 5/5 anonim ***** válasza:

A megtanult földönkívüli nyelv miatt látják a jövőt az emberek, mert már számukra is értelmezhető az, ahogyan az idegenek élik az életüket.

Nem azért jöttek, hogy megmutassák magukat, hanem azért, hogy megtanítsák a nyelvet.

Nem pusztítaná el magát szerintem az emberiség, mert az egésznek a lényege, hogy átalakul a gondolkodása annak, aki megtanulja a nyelvet. Az idegenek se pusztították ki magukat. Ha egyszer megtanulja a nyelvet, akkor hasonló lesz a gondolkodása az idegenekéhez. Ahm...a filmben pont így sikerül megakadályozni a pusztítást és a háború kirobbanását.

Aki megtanulja a nyelvet, az szerintem nem szimplán a jövőt látja, hanem meg is békél a jövővel és már nem azzal foglalkozik, hogy mi lesz, hanem élvezi a pillanatot.

2022. júl. 7. 13:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!