Túlélné a civilizációnk az Érkezés történetét? SPOILER
"a hit és a remény, hogy valamilyen ideális állapot felé tartunk.."
Én sosem gondoltam ezt. Miért tartanánk ideális állapot felé? Mitől változna annyit a világ? Ez konkrétan lehetetlen.
1. Ahány nyelvet tudsz, annyi ember vagy. Egy nyelvészeti hipotézist gondol tovább a film, ami szerint magának a nyelvnek hatása van a gondolkodásunkra: tehát nem csak mi fejezzük ki a nyelv által azt, ami a fejünkben van, de visszafelé is működik és maga a nyelv is hatással van arra, ami a fejünkben van.
A megtanult földönkívüli nyelv miatt látják a jövőt az emberek, mert már számukra is értelmezhető az, ahogyan az idegenek élik az életüket.
Nem azért jöttek, hogy megmutassák magukat, hanem azért, hogy megtanítsák a nyelvet.
Nem pusztítaná el magát szerintem az emberiség, mert az egésznek a lényege, hogy átalakul a gondolkodása annak, aki megtanulja a nyelvet. Az idegenek se pusztították ki magukat. Ha egyszer megtanulja a nyelvet, akkor hasonló lesz a gondolkodása az idegenekéhez. Ahm...a filmben pont így sikerül megakadályozni a pusztítást és a háború kirobbanását.
Aki megtanulja a nyelvet, az szerintem nem szimplán a jövőt látja, hanem meg is békél a jövővel és már nem azzal foglalkozik, hogy mi lesz, hanem élvezi a pillanatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!