Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért használnak Amerikai...

Miért használnak Amerikai filmekben egy Magyar kötődésű szálhoz, orosz csengésű neveket? Főként krimi, akció filmekben, sorozatokban. Még a Budapest az megy is nekik, de a nevek?! Annyira kiábrándító már.

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 18:48
 1/3 Isti22 ***** válasza:
86%

Kelet-Európa = Oroszország.

Azért a magyar filmekben szereplő amerikaiak sem latino klímaszerelők szoktak lenni, hanem erős akcentussal beszélő, gazdag cowboy Jackek.

2022. júl. 6. 05:11
 2/3 anonim ***** válasza:
40%

Hát, én nemtom, ez csak egy tipp, de lehet, hogy pl az orosz neveket esetleg pl könnyebben ki tudják mondani. Vagy pl magyar neveket egyet se tudnak, mert az nincs annyira a magyar köztudatban , hogy annyira mondanának magyar neveket gyakran, és akkor nem néznek utána, csak orosz nevek jutnak rögtön az eszükbe;vagy akár utána is néznek,de még a stáb se tudja,hogy pl a Kovács Jánost, Kerékgyártó Tihamért, Magyar Orsolyát, Nagy Sándort, Kis Csanádot pl [nem ismerek ilyeneket, ezeket most csak példának írtam], stb., hogy kell kiejteni; és akkor nem akarják viccesen kiejteni,tehát nem akarnak ezzel próbálkozni,és orosz neveket már tudnak, orosz nevek könnyebben vannak a nagy, nemzetközi köztudatban ; és akkor azokat hallották is már pl más filmekben, azokat ezáltal rögtön, ,,zsigerből" tudják már, hogyan kell kiejteni , és akkor mindenki számára könnyen megjegyezhetőek is. Meg pl az amerikaiak nem tudom, mennyire ismernek (nagy) magyar filmeket; lehet, hogy oroszokat jobban. Megmég,szal így pl tényleg nem lesz vicces, hogyha pl Amerikában élő magyarok is megnézik azt a filmet ; hogy milyen furcsán ejtik ki a magyar neveket az adott filmben. Szal tehát, az orosz neveket jobban ismerik, azok jobban lehet, hogy világszinten közszájon forognak, és már benne van az emberek fülében ; így már könnyebb kimondaniuk,megjegyezni őket.

[Én nem értek hozzá ,ezek csak tippek. ]

2022. júl. 7. 18:49
 3/3 anonim ***** válasza:
62%

mert az nincs annyira a magyar köztudatban

*Ide nem kell a magyar, vagy semmit nem kell írni oda, vagy pl esetleg világszintű köztudatban mondjuk pl akár.

Remélem, jól írtam mindent.

2022. júl. 7. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!