Miért használnak Amerikai filmekben egy Magyar kötődésű szálhoz, orosz csengésű neveket? Főként krimi, akció filmekben, sorozatokban. Még a Budapest az megy is nekik, de a nevek?! Annyira kiábrándító már.
Kelet-Európa = Oroszország.
Azért a magyar filmekben szereplő amerikaiak sem latino klímaszerelők szoktak lenni, hanem erős akcentussal beszélő, gazdag cowboy Jackek.
Hát, én nemtom, ez csak egy tipp, de lehet, hogy pl az orosz neveket esetleg pl könnyebben ki tudják mondani. Vagy pl magyar neveket egyet se tudnak, mert az nincs annyira a magyar köztudatban , hogy annyira mondanának magyar neveket gyakran, és akkor nem néznek utána, csak orosz nevek jutnak rögtön az eszükbe;vagy akár utána is néznek,de még a stáb se tudja,hogy pl a Kovács Jánost, Kerékgyártó Tihamért, Magyar Orsolyát, Nagy Sándort, Kis Csanádot pl [nem ismerek ilyeneket, ezeket most csak példának írtam], stb., hogy kell kiejteni; és akkor nem akarják viccesen kiejteni,tehát nem akarnak ezzel próbálkozni,és orosz neveket már tudnak, orosz nevek könnyebben vannak a nagy, nemzetközi köztudatban ; és akkor azokat hallották is már pl más filmekben, azokat ezáltal rögtön, ,,zsigerből" tudják már, hogyan kell kiejteni , és akkor mindenki számára könnyen megjegyezhetőek is. Meg pl az amerikaiak nem tudom, mennyire ismernek (nagy) magyar filmeket; lehet, hogy oroszokat jobban. Megmég,szal így pl tényleg nem lesz vicces, hogyha pl Amerikában élő magyarok is megnézik azt a filmet ; hogy milyen furcsán ejtik ki a magyar neveket az adott filmben. Szal tehát, az orosz neveket jobban ismerik, azok jobban lehet, hogy világszinten közszájon forognak, és már benne van az emberek fülében ; így már könnyebb kimondaniuk,megjegyezni őket.
[Én nem értek hozzá ,ezek csak tippek. ]
mert az nincs annyira a magyar köztudatban
*Ide nem kell a magyar, vagy semmit nem kell írni oda, vagy pl esetleg világszintű köztudatban mondjuk pl akár.
Remélem, jól írtam mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!