Szerintetek jó irányba megy a star wars az új filmekkel és sorozatokal?
Full más a hangulata a 80 as évekbeli 3 résznek ami zseniális
A 2000 és évekbeli 3 rész szintén nagyon jó de sötét komor hangulatú
A Disney star warsoknak szerintem se íze se szaga legfeljebb a Zsivány egyes az ami szerintem emlékezetes
Ez az uj Obi van sorozat a gyerek Leila hercegnovel Obi vannal és Vederel viszont szerintem jó
Leila hercegnoben viszont kicsit zavaró hogy kb ugyan úgy viselkedik mint a felnot énje 4.filmben
Már lassan felkapja a lezerpuskat is szerintem xd vagy nemtudom.
Szerintetek jó irány ez a sorozatozas?
Mi

Obi van Kenobi szerintem kicsit elhúzódó , ami eddig 5 rész alatt történt 2 órába belefért volna.
Összességében alig történik valami.

Is-is. Nézzük sorban.
Mozgókép részleg:
Tulajdonképpen a 7-8. rész jó volt. A 7. érthetően a nosztalgiára épített, de azért megalapozta az új karaktereket és a helyzetet, majd a 8. rész már kilökte a langyos vízből a dolgot. Sajnos ez a nézőknek nem jött be, ezért behúzták a féket, és a 9. részre kaptunk egy biztonsági játékot, amit lényegében azóta tartanak. A két mellékfilm is erre épített már, illetve egyelőre az élőszereplős sorozatok is inkább csak fanservice vonalon zajlanak. Annak viszont jók, de akinek nem elég az, hogy felbukkan egy korábbi karakter és le van tudva a nagy meglepi, annak ezek ugyanúgy langyos vízben ücsörgés.
Animációs téren a Lázadók nagyon jó volt, a Bad Batch, és a Klónok háborúja 7. évada igazából hozták a korábbi Klónok háborúja szintet, semmi extra. Az Ellenállás meg nagyon a fiatal korosztályt célozta, szóval nagyon említésre sem méltó.
Regények/képregények:
Talán a legjobb döntés volt a Disneytől, hogy az egyéb médiumokat is kanonizálták. Képregényeket nagyrészt követem, a fő sorozatok baromi jók, a rövidebb egykötetesek meg inkább attól függ, hogy mennyire érdekel a karakter, vagy téma amiről szól, de alapvetően pozitív.
Könyvekből csak a Köztársaság fénykora köteteket olvastam, határozottan jobb, mint amiket pl a 90-es években adtak ki SW név alatt, de nem is tudom, nekem valahogy érződik, hogy ezek bérírások.
Videójátékok:
Ezt a vonalat sajnos kicsit elhanyagolták, az EA sem volt egy túl jó döntés, hogy nekik adják a jogokat, a Fallen Ordert leszámítva nem volt semmi érdekes, de az viszont jó volt.
Szóval van még hova fejlődni, én nagyon várnék már valami lenyűgöző, megdöbbentő húzást, nem csak a biztonsági játékot. Kicsit úgy érzem a filmek terén kezdünk elindulni a Marvel szintjére, minden évben megkapjuk a magunk limonádé-filmélményét aztán annyi, 12 egy tucat. Talán majd ha ide is bejön a Köztársaság fénykora, akkor bátrabbak lesznek történetmesélésben, és nem áldozzák be a fanservice oltárán.

Leia, nem Leila!!!
Az új trilógia nem volt rossz szerintem, ha a 9-et nem barmolják el még jobb is lehetett volna az összkép. A két spinoff sem rossz, korrektek, de semmi több.
Sorozatokból a Mandi 2. évada eléggé tetszett nekem, a Boba elég középszer, az Obi egész jó lett a harmadik résztől fogva. Összességében olyan erős közepes, gyenge jó szint.
TCW 7. évad nagyon jó lett, legalábbis a Mandalor szál. TBB egyelőre közepes nekem, Rebels korrekt volt. A Resistance nem volt egy nagy eresztés, kihagyott ziccer, várni kellett volna azzal a sorozattal még.
Az új kánon könyvek az elején még tetszettek, de aztán valahogy ráuntam a sokadik Thrawn, Lázadók, erőhasználók nélküli történetekre.
Nagyon kéne már valami vérfrissítés a Star Warsnak. Elolvastam az első High Republic könyvet, elég ötletes lett, tetszik, hogy sikerült érdekes ellenfeleket kreálni a Jediknek a Sithek nélkül is. Egy kicsit dolgozni kéne még rajta, kevesebb karakter kellene, viszont jobban kidolgozottak, és akkor szerintem még nagy vásznon is működhetne ez a sztori.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!