A Star Wars Vizsla-karakterei a kutyafajtáról kapták a nevüket?
Szerintem is véletlen találta mikor egzotikus hangzású szavakat keresgélt és megtetszett neki, tudtommal más nyelvben nincs ilyen szó. Nem hinném hogy tudatosan a kutyáról nevezte volna el őket, sok közös vonásuk nincs a karaktereknek egy vizslával. A "beszélő nevek" Lucasnál általában amúgy is angolul vannak (Skywalker, Solo, Grievous, Mace, Maul, Savage Opress stb. stb.)
Nem tudom itt találsz-e kapcsolódó információt esetleg: [link]
Én hallottam még egy elképzelésről a név eredete kapcsán, bár ez sincs hivatalosan megerősítve, hanem ez is találgatás. Egyes fanok szerint Pre Vizsla neve a previz vagy previs, azaz previsualization, previzualizáció kifejezésből származhat. Ez a film- és rajzfilmgyártás azon szakasza, amikor félkész felvételekből vagy effektekből, animációkból összevágnak egy próbajelenetet, hogy előre lássák, milyen lesz a kész film. A Star Wars filmek a sok effektjük miatt úttörőnek számítottak a previzualizáció elterjesztésében, az animációs műveknél pedig gyakorlatilag létszükséglet, hogy a kész grafika kidolgozása előtt összevágjanak egy previz változatot. Végülis R2D2 neve is filmes zsargonból származik (Reel 2, Dialog 2), tehát nem lenne meglepő, ha más szavakat is a filmkészítés ihletett.
Hogy a viz-ből hogyan lett vizsla, hátha csak összekutyulták a visualization betűit, de szerintem sem kizárt, hogy a kutyafajtára is gondoltak. A vizsla egy világszinten elterjedt fajta, talán valamelyik Star Wars munkásnak is volt ilyen kutyája.
Én úgy tudom, hogy egy korábbi karakter, Tor Vizsla után kapta a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!