A Star Trek vagy a Star Wars nyújt hitelesebb jövőképet?
Igazad van, de én egyszer sem mondtam, hogy nem szenvedtek hatalmas veszteségeket, annyit mondtam, hogy a vége mindegyik háborúnak szinte köztársasági győzelem lett.
Ha téged ennyire zavar hogy 10 ezer évet mondtam 40-50 ezer helyett akkor mondok 40-50 ezret, ezen ne múljon :DD Csak nem érzem fairnek, mert az 50 ezer évből 43 ezerről konkrétan SZINTE (tehát nem teljesen, SZINTE) semmit nem tudunk. Ok hogy megtudunk 1-2 dolgot a rakatákról, a jedi rendről, a köztársaságról, de a részletesebben kidolgozott része az univerzumnak a 100 éves sötétséggel, de még inkább azután kezdődik, YE 7000 után.
"Az ikonikus „Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…” mondat, amely mindegyik mozi elején látható, eredetileg nem is létezett. Már csak azért sem, mert George Lucas eredetileg nem is egy messzi-messzi galaxisban és főleg nem réges-régi időkben gondolkozott. Az 1977-es Star Wars IV. - Egy új remény első forgatókönyve ugyanis sok tekintetben különbözött attól, ami végül filmtörténelmi mérföldkőként a mozikba került.
A történet a 33. században játszódott volna, a helyszín pedig a Tejútrendszer egy olyan szeglete lett volna, amelyet még nem ismerünk. Az első vázlatok között már szerepelt Luke Skywalker tábornok neve is, aki egy szamurájszerű, szupererővel rendelkező harcos volt. A Mos Eisley bázis pedig Gordon néven futott."
Nem vagyok matekzseni, de megpróbálom:
Évszázad: 3200 - 3300
Én az időszámítást megtartottam volna az eredeti tervekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!