Ezekhez hasonló esős/borús horror filmek?
Más világ Nicole Kidman főszereplésével.
A Holló (bár ez nem kifejezetten horror, eső az van benne bőven)
Post Mortem
Porrá zúzott álmok (Ez nem horror, hanem Holokauszt film, de a képi világa szerintem passzol az elképzeléseidhez)
Kérdező, szinte KÖRbejártad a választ! :) Mind a zöldes beállítás miatt, mind pedig a Kör miatt. A te két kulcsembered
Hideo Nakata, valamint
Kiyoshi Kurosawa lesz. A két rendező munkássága épp a Kör c. filmmel fonódik összer, mindjárt kitérek rá, hogyan.
De előbb nézzünk konkrét, vonatkozó filmeket:
Hideo Nakata, aki az elsőként ismertté vált Kör című japán verziót rendezte 1998-ban (Ringu 1.), elkészített egy hasonló, kifejezettten a vízről mint olyanról szóló horrorját,
"Dark Water" azaz Sötét VÍZ címmel
Az emíltett Kör eredetijét (1998ban, Ringu 1.), ami japán, SZINTÉN Hideo Nakata rendezte, mint az egyik Kör amcsi remake-jét is.
Hogy jön ide Kiyoshi Kurosawa? Utóbbi találta ki azt a video technikát, amit a Kör japán eredetiben látsz a video jeleneteknél (a remake is nagyjából utánozza), és nem pedig Nakata, aki rendezte azt. Nakata felkérte Kiyoshi-t, hogy e technikával működjön közre a Ringu 1-hez és ez meg is történt, Kiyoshi munkáját látod a KÖR-ben (Ringu 1., 1998).
Kiyoshi Kurosawa (aki nem tévesztendő össze az idősebb, klasszikus Akira Kurosawa rendezővel) elkészítette egy évvel a klasszikus Kör (rendezte: Nakata) előtt a Kiyoshi rendezte
CURE című filmet (1997).
Abban már látható ez a fajta hatásos, zöldeskék-hangyás video technika (egyfajta rontott, lo-fi technika).
Már sajnos nem emlékszem a Pulse filmjére, és asszem a remake-t nem láttam de a Kiyoshi féle eredeti tetszett, erre emlékszem csak ebből:
"Pulse (2001); an American remake was done in 2006."
Egyébiránt bár hollywood irányába eléggé kritikus vagyok, mégis van egy Brad Pitt film, ami előtt emelem kalapom thriller/horror műfajban, AMI SZINTÉN ZÖLDESEN átszínezett, de az elejétől végig szinte:
Se7en (Seven), azaz a HETEDIK című film a 90es évek végéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!