A Ryan közlegény megmentése miért nincs benne a kötelező gimnáziumi tananyagban?
Figyelt kérdés
Ha nem is az egész filmet, az első fél órát mindenkinek illene megnéznie...2022. ápr. 21. 16:29
1/10 anonim válasza:
Mondjuk mert nem az a második világháború fordulópontja? Régen volt, de nekem a történelemórán azt tanították, hogy az egy fordulópontja a sztálingrádi csata 1943-as vége, mikor a német 6. hadsereg kapitulált februárban. A másik pedig a Csendes-óceáni hadszíntéren a Midway-szigeteki csata 1942 nyarán. Az 1944-es normandiai partraszállás katonai érdemeit nem lebecsülendő, igaz döntő vereséggel járt a Harmadik Birodalom részére, de nem fordulópont már. Sztálingrádban megtört a német hadsereg legyőzhetetlen mítosza, Midway-nél meg a japán Császári Hadsereg szaladt bele egy nagy pofonba ami nem kis arcvesztéssel járt számukra is.
2/10 anonim válasza:
Csak egy közepes propagandafilm. Semmi más.
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
Szerintem aki nem bírja a vért annak eléggé megterhelő lenne.
5/10 anonim válasza:
#4 komolyan van ilyen?
Én asszem 1991-ben 14 évesen láttam a bárányok hallagtnak-ot, nem bírtam nézni, ma meg a 11 éves unokaöcsém mesélget a horrorfilmekről, amiket a haverjaival néznek...magas az ingerküszöb.
6/10 anonim válasza:
#5 egy barátom elájult a film egyik véresebb jeleneténél
7/10 anonim válasza:
Ne menjünk el a "Bárányok hallgatnak" irányába, mert a kérdés nem erre vonatkozik. A "Ryan közlegény megmentése" című film a bármilyen élethelyzet tipikus amerikai módon való megközelítése. A II. Világháborúban történt események nem így zajlottak. Maradjunk ennyiben.
8/10 anonim válasza:
Hát ettől független lehet sokan díjaznák, ha megnéznék.
9/10 anonim válasza:
Mert kevés a jófej tanár. nekem szerencsére médián anno gimiben fiatal tanárnőm volt és megnéztük például a Wantedet is órán.
10/10 anonim válasza:
Mi megnéztük töri órán az elejét. Magát a partraszállás részét, mert az rendkívül realista és hiteles módon van ábrázolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!