Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Milyen Spanyolország filmipara?

Milyen Spanyolország filmipara?

Figyelt kérdés

1. Inkább milyen filmeket / sorozatokat forgatnak? Végjáték, dráma, horror, sci-fi,stb..?

2. Inkább sorozatokat forgatnak vagy filmeket?

3. Mennyire jelentős a filmipara? Feltételezem, Hollywood, Kalifornia közelébe sem ér

4. Rendes sorozatok, filmek helyett szappanoperák jellemzőek, úgy hallottam. Ezek értékelhetetlen szennyek?

2022. ápr. 17. 11:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Európai filmes nagyhatalom a franciákkal, olaszokkal, angolokkal együtt, még én is, aki csak átlagos mértékben érdeklődök a filmek iránt láttam vagy vagy olvastam híres spanyol filmekről és sorozatokról mindenféle műfajban. Csak így kapásból eszembe jut a Torrente (vígjáték), REC (Horror), Platform (sci-fi horror), Időbűnök (sci-fi), Amíg alszol (thriller) meg nyilván van még számtalan jó filmjük, amiről nem tudok.

Sorozatok közül mostanában felkapott volt a Nagy pénzrablás, hát az nem egy nyálas szappanopera...

Olyan híres színészeket adtak a világnak mint Antonio Banderas, Penelope Cruz, Javier Bardem és olyan rendezőket mint Almodóvar vagy Bunuel

2022. ápr. 17. 23:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Én kimondottan szeretem a spanyol horrorfilmeket.

Van egy egyedi hangulata a spanyol horrornak, ami igazán borzongató.

2022. ápr. 18. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!