Mi a szakkifejezés arra, amikor nem sorozatról van szó, mégis egymásutániak a mozfilmek? Pl Starwars 1, Starwars 2 és így tovább.
"Star Warsnak nem két része van, hanem sokkal több"
Nos, amikor 1980 táján amikor megkjenet a Starwars 4 után a Starwars 5. (merthogy a negyedik rész jelent meg moziban először), akkor addig NEM hívták sorozatnak, de amikor már az az utáni mozifilm is megjelent, akkor egyszerre máris sorozatnak hívták?
Jóból kérdezem, hiszen logikus a felvetésem.
Sorozat: Közös címmel összefoglalt, de egyenként tartalmilag zárt egységet alkotó, külön címet viselő könyvek, művek sora.
Star Wars: Episode IV - A New Hope cím egy jó nagy kamu volt, valójában Lucas sem tudta, hogy földönfutó lesz-e utána, vagy bejön a film.
Annyira nem tudta, hogy mi lesz, hogy Alan Dean Fosterrel megíratta az Erőpróbát (A Jedi-kristály), aminek semmi köze a későbbi részekhez, meg úgy általaban az egészhez.
Szóval az, hogy tényleg a 4. rész lett az Egy új remény, csak a kétezres évek elejének történése. Mondhatni, a számozáshoz igazította az egész "univerzumot".
Amúgy én nem értem miért nem világos. Nem bántásból, de itt gyakorin már olvastam olyan kérdést (és válaszokat alatta), hogy a film és sorozat ugyanaz.
Vannak emberek, akik nem különböztetik meg a kettőt.
Nem is értem.
Amúgy az egyes jól írta. Pláne, hogy a sorozat az szimplán csak sorozat, ha nem így hívunk valamit akkor az film-sorozat lesz. De franchise-ként szoktak a legtöbbször hivatkozni rá.
Nyilván egy két részes filmnél furán hangzik a sorozat kifejezés, az inkább csak két részes film, nem filmsorozat vagy franchise.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!