Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Más is úgy látja, hogy manapsá...

Más is úgy látja, hogy manapság kevés vígjáték film készül?

Figyelt kérdés
Nem szitkomra, nem sorozatraa, nem stand-up comedy-re, hanem mozifilmre, teljes estés filmre gondolok.

2022. márc. 24. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem vettem észre. Pláne, hogy sok film nem feltétlen moziban debütál, hanem streamingen és ott még több film van.
2022. márc. 24. 19:48
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ennek az lehet az oka, hogy ma már minden vicc triggerelhet bárkit és nem mennek át a producerek, stb. szűrőjén.

Pl. van ez a film, krimi-vígjáték, Partners címmel. Ok, tényleg nem a legjobb film, de mindenhol azt írtak, hogy extrémen homofób. Egyékbént egy meleg és egy hetero zsaru van benne, akiknek be kell épülni egy párként egy közösségbe. Sokszor a sztereotípiákra épít, de mindkét végletből: hetero-meleg. Nem egy okos film, de homofóbnak nem mondanám. Ma már mégis annak számít, csak azért, mert sok benne a sztereotípia.

Persze nem ez a komédiák csúcsa, sőt egy rossz film, de szerintem jól reprezentálja azt, hogy egyre szűkül a halmaz, amit még viccesnek lehet találni, anélkül, hogy egy életre cancelled kategóriába kerülj. Nem az számít, hogy mennyire okos a forgatókönyv, hanem az, hogy milyen benne a reprezentáció.

Szóval elég nehéz lehet manapság vígjátékokat csinálni mozikba.

2022. márc. 24. 19:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Inkább horror jöjjön
2022. márc. 24. 19:55
 4/7 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem csak az az oka hogy ami vígjáték készül az bűn rossz, fingós-szarós-hányós-dugós "poénokra" épül az egész, illetve mellé még amit a kettes is ír, hogy az SJW diktatúra miatt már egy normális viccet se lehet elsütni mert azonnal homofób vagy meg rasszista meg nőellenes meg mittudomén.
2022. márc. 24. 21:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2#-vel, 4#-el egyetértek.

Még annyi meglátásom lenne. A valóban jó komédiaszerzők, igazán nagy vígjáték színészek nagyon ritkák. Általában ők a filmes szakma krémje! Ahogy a nagy bohócok a legmultifunkcionálisabbak a manézsban, úgy a nagy komikusok a legsokoldalúbbak a filmekben. Számtalan esetben hatalmas drámai művészek, akiknek van humora, vagy legalábbis humorérzékük. A igazi humornak tartalma és mondanivalója van, amit kevesen tudnak prezentálni.

Persze, lehet mondani, a humor, akár az igazság relatív, mindenki a saját szemszögéből tekint rá.

A fingós-szarós-hányós-dugós "poénok" is üthetnek, ha van a jelenetben, a filmben tartalom is, persze, egyáltalán nem mindegy, miként tálalják, milyen környezetbe helyezik el. Ha csupán eddig terjed a film humora, ezek a legütősebb csattanók, az rég rossz.

Szerintem a jó vígjátékok olyanok, akár a karácsony, húsvét, születésnap, nincsenek minden nap, de amikor vannak, akkor annál jobban értékeljük őket.

2022. márc. 25. 16:00
 6/7 anonim ***** válasza:
88%
Készülnek, csak a többség nagyon alacsony minőségű, mintha egyedül tinikből és aluliskolázott felnőttekből állna a célközönség, olyan gyenge, erőltetett poénok vannak, kb. ilyen “juj fing haha de vicces” szintűek. Bár az átlag amerikaiak tényleg ezen a szinten állnak. Igazán minőségi poénokkal tűzdelt, értelmiségi közönségnek szánt vígjáték ritka.
2022. márc. 26. 08:49
 7/7 anonim ***** válasza:
A filmvilág átalakult, ma inkább a sorozatok vannak magasabb szinten, a mozifilmek egyre gyengébbek.
2022. márc. 26. 12:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!