Más is úgy látja, hogy manapság kevés vígjáték film készül?
Szerintem ennek az lehet az oka, hogy ma már minden vicc triggerelhet bárkit és nem mennek át a producerek, stb. szűrőjén.
Pl. van ez a film, krimi-vígjáték, Partners címmel. Ok, tényleg nem a legjobb film, de mindenhol azt írtak, hogy extrémen homofób. Egyékbént egy meleg és egy hetero zsaru van benne, akiknek be kell épülni egy párként egy közösségbe. Sokszor a sztereotípiákra épít, de mindkét végletből: hetero-meleg. Nem egy okos film, de homofóbnak nem mondanám. Ma már mégis annak számít, csak azért, mert sok benne a sztereotípia.
Persze nem ez a komédiák csúcsa, sőt egy rossz film, de szerintem jól reprezentálja azt, hogy egyre szűkül a halmaz, amit még viccesnek lehet találni, anélkül, hogy egy életre cancelled kategóriába kerülj. Nem az számít, hogy mennyire okos a forgatókönyv, hanem az, hogy milyen benne a reprezentáció.
Szóval elég nehéz lehet manapság vígjátékokat csinálni mozikba.
2#-vel, 4#-el egyetértek.
Még annyi meglátásom lenne. A valóban jó komédiaszerzők, igazán nagy vígjáték színészek nagyon ritkák. Általában ők a filmes szakma krémje! Ahogy a nagy bohócok a legmultifunkcionálisabbak a manézsban, úgy a nagy komikusok a legsokoldalúbbak a filmekben. Számtalan esetben hatalmas drámai művészek, akiknek van humora, vagy legalábbis humorérzékük. A igazi humornak tartalma és mondanivalója van, amit kevesen tudnak prezentálni.
Persze, lehet mondani, a humor, akár az igazság relatív, mindenki a saját szemszögéből tekint rá.
A fingós-szarós-hányós-dugós "poénok" is üthetnek, ha van a jelenetben, a filmben tartalom is, persze, egyáltalán nem mindegy, miként tálalják, milyen környezetbe helyezik el. Ha csupán eddig terjed a film humora, ezek a legütősebb csattanók, az rég rossz.
Szerintem a jó vígjátékok olyanok, akár a karácsony, húsvét, születésnap, nincsenek minden nap, de amikor vannak, akkor annál jobban értékeljük őket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!