Fiatalok, szoktatok 50+ éve készült filmeket nézni? Melyik évből való a legrégebbi film, amit már láttatok, és melyik volt az?
Nagy kedvenceim az 1922-es Nosferatu, 1925-ös Elveszett világ és 1933-as King Kong, aminek a vágatlan változatát volt szerencsém az esti TCM csatornán megnézni, mikor még fogható volt. A TCM néhány klasszikus 50-es években készült brit Hammer stúdiós horrort is vetített Peter Cushing és Christopher Lee szereplésével, amiket szintén nagy érdeklődéssel néztem.
Rengeteg sóva-kori Godzilla filmet is néztem régebben, bár a legtöbbjük akkoriban még nem volt 50+ éves, de már lassan mind elérik azt a kort.
A Patyomkin páncélost és az Aranypolgárt még gimis koromban kellett megnézni rajz és vizuális kultúra órán. Emlékeim szerint az Aranypolgár kimondottan tetszett, de nem biztos, hogy magamtól megnéztem volna.
Néhány kedvencem 50 évnél régebben készült:
Utolsó völgy (1970)
Cabiria éjszakái
Rendőrnő (ez 1974-es,de majdnem 50 éves)
Kabaré (1972)
Ha ráértek egyszer, nézzétek meg. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!