(Tronok harca) Jon mi értelmet látott abban, hogy beleordított a jégsárkány arcába? (Deresi csata)
Az nem jégsárkány, hanem egy wight.
A jégsárkány nem egy tetem és nem tüzet okád, hanem fagyaszt.
Amit te említesz, az nem ugyanaz, bár emlékeim szerint mikor ment a sorozat, az már jóval lehagyta Martin könyveit. A szerző valami olyasmit jelentett ki, hogy lesz eltérés, de a végeredménye kb. mindkettőnek hasonló vagy közös lesz. Ha jól tudom, akkor idén jelenik majd meg az utolsó előtti könyv, a The Winds of Winter, ami állítólag olyan 1500 oldal körüli méretű lesz.
Lényegében oda akarok kilyukadni, hogy nem tudjuk pontosan milyen sárkányt fog Martin a könyvbe megírni, a sorozat alapján viszont ez egy felélesztett, "natúr" sárkány, kék lángokkal, ami valamilyen mágia behatása lehet. A Falat lazán leolvasztotta, szóval annyira hideg nem lehet.
Amúgy én nem látok mögötte semmi konkrét értelmet, fokozza az érzelmi hatást, heroikussá teszi a jelenetet. Sarokba van szorítva, nincs hová menekülnie, sakk-matt. Felegyenesedik, kihúzza magát, szembenéz a biztos halállal, ráüvölt.
Lehet go-nak, hangzik, vagy valami hasonló, de szerintem csak ezt a hangot utánozva tudott legnagyobbat üvölteni a színész, vagy nem tudom. De hasonlít a Warhammer Fantasybeli orkok csatakiáltására is, a "waaagh"-ra.
Szerintem mindenki egyetért azzal hogy ha valaki el akar tolni könnyebb keresztényi a gőzt és megállítani ha orditasz egyet
Kb ez lehet a sárkánnyal is hogy üvölt egy nagyot és jobban tud koncentrálni hogy elérje a sárkányt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!