Legnyomasztóbb atmoszférikus horror/thriller amit láttatok?
Nem jumpscare-es vagy véres/gore típusúakat keresek hanem nyomasztó, pszichológiai terrort keltő filmeket.
Ezeket már láttam és tetszettek:
Hereditary
Midsommar
Az árva
A fekete ruhás nő
A kör
Pulse
Blair Witch Project
Noroi
The Shining
Il legame
Csodagyerek
A classic horror story
Rosemary's Baby
Más világ (The others)
Élve eltemetve (Buried) 2010
Fekete hattyú
nem a legnyomasztóbb, de elég búvalbaszott a Fekete víz.
Miután tönkrement a házassága, Dahlia új lakást bérel az ötéves kislányával. Szorult anyagi helyzete miatt csak elhanyagolt panelházban talál lakást. Dahlia és Ceci életét különös események árnyékolják be. A felettük lévő, üresen álló lakásból furcsa hangok hallatszanak éjszakánként, a plafonon pedig megjelenik egy makacs beázásfolt, amiből fekete víz csöpög egyenesen Dahliáék nappalijába. Ráadásul Ceci egyre furcsábban viselkedik az iskolában, folyton képzeletbeli barátnőjével van elfoglalva. Az idegileg megviselt anya számára lassan elmosódik a valóság és képzelet közötti határvonal.
Triangle (Háromszög)
Memento
Viharsziget
The Ritual
A falu
Hetedik
Fogságban
Mártírok
Magasfeszültség
Gépész
A The others, fekete hattyú eleve is tervben volt.
A Ritualt már láttam, az első kétharmada tetszett csak a filmnek.
A mártírokat is ismertem, tetszett nagyon de nem feltétlenül olyan típusú filmet keresek most, mert az inkább egy nagyon véres dráma mint thriller/horror.
A Bukás szintén jó film, de most amit keresek az nem elég ha nyomasztó, hanem kell bele misztikum /ismeretlentől való félelem (bocsi ha a kérdésben nem elég jól fogalmaztam meg)
Viharszigetet régen láttam de tetszett, az már jobban passzol.
A többit viszont csekkolom, köszi az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!