Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A my pride (vagy ahogy a...

Balasa Bence kérdése:

A my pride (vagy ahogy a magyar fülnek szebb "falkám" című animációs sorozat nem más, mint az oroszlánkirály 18+ - os változata?

Figyelt kérdés

Külsőre tényleg emlékeztet a rajzfilmre, de itt dalolás helyett vér, és halál van.

Gyerekként én is sírtam Mufasza halálakor, most, 19 évesen ettől a jelenetsortól végigfutott a hideg a hátamon:

[link]

0:00-0:42

és egy bizonyos kép a jelenetben 0:40-41 - nél, az a mosoly...

Szimpatikus volt nekem ez az oroszlán, kár, hogy rögtön az első részben így végezte.

[link]

Mivel 2021-es alkotás, muszáj a cselekménybe beleírni egy dolgot, amitől hányingerem van, de ettől eltekintve jó kis sorozatnak tartom, itt legalább valamennyire hitelesen mutatják be, hogy milyen egy oroszlánfalka élete.

A rajzok a legtöbb esetben nagyon szépek, kicsit az állatok arcát lehetett volna jobban megcsinálni, és én inkább minden karakteremnek afrikai nevet adtam volna az angol helyett (Fire, nothing, ghost...ugyanezeket a szavakat le lehetett volna fordítani valamilyen afrikai nyelvre).

2022. febr. 2. 10:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

10

Ihletet gyűjteni nem hiba vagy bűn. A Balassi strofak is ízletes alapján készültek, Dante is ihletet merített számtalan bibliai műből.

2022. febr. 3. 17:49
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy rajongói alkotás, nem hivatalos.
2022. febr. 16. 20:45
 13/13 A kérdező kommentje:

A sorozatnak van wiki oldala is. Ott többször találkoztam azzal, hogy a történet alapjául egy könyv szolgált, amit a rendező írt még a 2000- es évek elején (sajnos csak említik ezt, még nem találtam meg a könyvet), és az előző válaszoló szerint az nem bűn a tévés világban, ha valamilyen más műből inspirálódnak a készítők.

Lehet, hogy itt is mindössze ennyi a kapcsolat a disney rajzfilm és a sorozat között, és a sorozat készítői egy valamivel érettebb történetet alkottak meg.

Na és persze a beszélni képes állatok se köthetőek semmilyen korosztályhoz, vagy műfajhoz.

2022. febr. 17. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!