Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Vaják sorozat csak szerintem...

A Vaják sorozat csak szerintem infantilis?

Figyelt kérdés
Nem játszottam a játékokkal, nem olvastam a könyveket. Ennek ellenére vártam és azt hittem tetszeni is fog, tök pozitívan álltam hozzá. Szeretem a fantasyket, Gyűrűk Ura, Trónok harca imádom. Viszont a Vaják egyszerűen gyerekes számomra. Nem tudom bele élni magam, ami egy fantasy esetében nagyon fontos sztem. Nekem komolytalan. A szörnyek kinézete, a varázslások, sok dialógus. Cirinek az a szuper hangos/erős sikító képessége egyenesen röhejes volt. A storyt értettem nem azzal volt a problémám, az sem zavart h több idősíkon játszódik, bár néha úgy éreztem h szándékosan túl van bonyolítva h komolyabbnak hasson. De összeségében érdektelen számomra a történet is. Sötét és komor akar lenni de mégsem sikerül neki. Olvastam olyan véleményt h a könyvek is a tini korosztálynak szólnak első sorban, ez nem tudom mennyire igaz.
2022. febr. 1. 00:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok mindent lehet a Vajákra mondani, de hogy nem YA, az fix. :D
2022. febr. 1. 00:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt akartam én is írni az első könyv felét olvastam de már a második oldalon kefélnek benne a játék jó a könyv jó a sorozat ergya de Cavil játéka szuper
2022. febr. 1. 00:26
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem nem infantilis, szimplán csak rossz, vontatott, túl sötét és érdektelen. Érződik rajta hogy a Trónok harcát akarja majmolni, azért van tele fölösleges szexjelenettel meg vérengzéssel de az semmit se tesz hozzá a sztorihoz (sőt), ami meg elég gyenge lett. Én is szeretem az ilyen fantasy világokat, az se zavar ha valami rég(ebb)i vagy nem olyan színes, a Gyűrűk ura nekem is nagyon tetszett, vagy pl. a Harry Pottert egyenesen imádtam (jó az kicsit másabb), de ez a Vaják nekem is hatalmas csalódás volt. Meg amit nem értettem az a sok fölösleges explicit hányásos jelenet, hogy azoknak mi értelme volt, volt benne vagy 10, de egyiknek se volt semmi értelme azon túl hogy undorító volt. Valamelyik rendező erre izgult vagy mi? És szerintem a szereposztás se túl szerencsés sok helyen. Összességében nekem is nagyon gyenge lett, pedig nem voltak nagy elvárásaim, én se olvastam meg játszottam előtte semmivel ami a Witcher világához kapcsolódik, csak nagy vonalakban utánaolvastam előtte a sztorinak.
2022. febr. 1. 00:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Az infantilist nem úgy értettem h konkrétan gyerekeknek szól mert persze van benne szex, meg véres jelenet de valahogy még se hat komolynak. Nincs súlya a sorozatnak. A Trónok harca simán lekötött akár egy 50-60 éves embert is. Persze nem ők voltak a célközönség de ha vki nyitott volt simán élvezte ennyi idősen is. A Vaják esetében ezt nem érzem. 26 évesen úgy érzem ez nem nekem készült hanem inkább a 14-22 év közöttieknek fog tetszeni. Kínosan ügyelnek arra h sötét meg komor legyen de pl. mikor Ciri elkezd drámázni meg akciózni az inkább megmosolyogtat. Vannak olyan karakterek amelyeknek a külseje sztem nagyon mellé ment. Pl. az 1 évadban az a sün fejű lovag, aki egy tök drámai szálon mozgott még is komolyan vehetetlen volt a kinézete miatt. Vagy a vaddisznó fejű karakter a második évadban. Vagy a nilfgaardiak páncélja az 1. évadban. Egyszerűen a röhejes külső miatt nem tudtam komolyan venni az amúgy komolynak szánt karaktereket, drámai szálakat.
2022. febr. 1. 02:30
 5/6 anonim ***** válasza:
#2 vagyok ezek sajnos jogos kritikák (kivétel a sün fejű lovag és a vaddisznó ember ok a könyvében is benne vannak bár ott kapnak drámaiságot az alapján hogy miért átkozták meg őket ) ha érdekel a rendes sztory akkor a GameStar csatornán van egy videó ahol végig mesélik a 8 könyvet. Eddig fel se fogtam azt hogy milyen károkat okoz a Vaják sorozat megítélésén a szar sorozat azoknál akik csak abból ismerik az alapanyagot és azt hiszik hogy ilyen fos a világa
2022. febr. 1. 08:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Számomra a sorozat bemutatta, hogy ez is egy érdekes világ, de nem vett meg magának, sajnos nem igazán volt olyan karakter, akit úgy igazán meg tudtam volna kedvelni, ami nálam elsődleges szempont

Kökörcsint kivéve. Őt valamiért imádtam, kábé miatta néztem a sorozatot :D

2022. febr. 2. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!