Hogy lehet az hogy egy kamasz ellop egy pénzt, eldugja másnak a szekrényében ephedrinnel, előkerül a pénz és visszakerül az eredeti tulajdonosához és a fiú kap egy új kocsit? Hogy következik ebből hogy új kocsit kap?
A "Veronica Mars" című sorozatban volt:
Az iskolában egy fémdobozban volt 3.000 dollár, ami eltűnt. (Igazából 12.000 volt, de a tanár kivett 9.000-et előre, hogy eltegye magának, ez kiderül közben és ez lényegtelen).
A végén kiderül, hogy Weevil elvette a 3.000 dollárt tartalmazó dobozt és a pénzt berakta egy Thumper nevü fiú szekrényébe, mellé egy zacskó ephedrint tett be. A rendőrök elvitték Thumpert, de másnap elengedték, a 3.000 dollár pedig visszakerült kirándulásra az iskolának.
Ebből az következett, hogy Weevil szerzett magának egy új kocsit.
Ezt a következményt nem tudom összekapcsolni a történtekkel. Hogy következik ebből az egészből az, hogy Weevil új kocsit kapott? A pénzt ugyanis nem tette el, visszakerült hiánytalanul az iskolának.
Tegnap láttam ezt az epizódot és azóta próbálom felfogni.
"A szarból ha trágya lesz, kocsival viteti magát." [Hofi]
.
Amit a filmen látsz, ne vedd készpénznek, valósnak, csak akkor, ha Hófehérke a hét törpéjével szülinapodra ajándékot visz!
De Veronica mondta hogy ez ami történt vezetett ahhoz hogy Weevil új kocsit kapott. Csak ezt nem tudom összerakni hogy ez amit csinált hogy vezet ahhoz. Például ha Weevil elrakta volna a pénzt és azon vette volna a kocsit, érteném, de az hogy börtnbe juttatja a barátját és a pénzt sem tartja meg, azt nem értem.
Az epizód legvégén van ez a jelenet.
Olyan írói eszköznek hangzik, amikor a történetben a szereplők tudják mi az igazság, de a nézőt szándékosan megtévesztik ennek ellentmondó jelenetekkel. Hogy a végén jobban üssön az a csavar, hogy mégsem az vette el a pénzt akinek autója lett, pedig a néző ezzel kötné össze, hogy a karakternek azért van autója, mert sok pénzhez jutott.
A logika persze már más utólag, ezért nem szabad gondolkodni, csak nézni. Ugyanolyan utálatos dolog, mint amikor valamit jó szájbarágósan akár többször is elismételnek csak azért, hogy a néző megértse a helyzetet (miközben nem illik bele a szituációba az, amit épp elmondanak, és az csak kifelé szól a nézőnek).
A végén Weevil megjelenik egy kocsival és erre mondja Veronica, hogy így lett Weevilnek új kocsija és elmondta amit fentebb leírtam (de a pénz visszakerült amúgy az osztálynak tehát abból nem vehette meg).
Mivel minden epizódban más történik és ebben az évadban a buszbalestre figyelnek, így ez csak egy egy epizódos dolog volt aminek a végén kiderült hogy tényleg Weevil volt és a végén jelenik meg Weevil az új kocsival.
Tehát ezer 100%, hogy ő vette el a pénzt és tette Thumper szekrényébe és ez hiánytalanul előkerült és Weevilnél csak addig volt amíg becsempészte Thumper szekrényébe, hogy a pénzzel együtt megtalálják az ephedrint.
Hogyan lehet ezt a sztorit nem érteni?
Úgy, hogy az felett a szellemi színvonal felett állsz, mint akiknek a film készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!