Mi történt Tauriellel a hobbit filmek után? Miért nem szerepelt a gyűrűk ura filmekben?
Ahogy már előttem írták, A GYU-filmek kb. tíz évvel A hobbit előtt készültek. Nyilván akkor még Peter Jackson nem tudta, hogy tíz évvel később ő fog készíteni egy Hobbit-filmet, sőt, az egészet elhúzza egy háromrészes trilógiára, amibe aztán ezért majd plusz szereplőket kell pakolnia, és ez a plusz szereplő pont egy tünde lány lesz... Ennyire azért nem médium az öreg. De Tauriel nem is "kánon", olyan értelemben, hogy a könyvekben egy szó sincs róla. Ha mégis megpróbáljuk beleilleszteni a könyvek világába, ezeket tudom elképzelni róla:
1. Belehalt a bánatba vagy a megrázkódtatásokba. Esetleg valamilyen csatában esett el, mert attól, hogy A hobbit meg A Gyűrűk Ura közötti időben nem volt (ennyire) jelentős háború vagy csata, kisebb csetepaték még akadhattak az orkokkal.
2. Átkelt a tengeren, ahogy a tündék szokták, és ott élt boldog örök életet.
3. Középföldén maradt A Gyűrűk Ura idején is, és pl. a Bakacsinerdőben harcolt az orkok ellen. Legolas említi is, hogy a bakacsinerdei tündéket is elérte a háború (legalábbis a könyvben, a filmet nem tudom). Ha ezekből az összecsapásokból is épségben került ki, akkor valószínűleg szintén átkelt a tengeren a Gyűrűk Ura vége után.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!